ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 102" 02/04/2013 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 102" 02/04/2013 17:00

Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΚΑΤΙΚΙ ΔΟΜΟΚΟΥ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΑΠΡΙΚΑ
ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία Αφράτη ζύμη για πίτσα 400γρ
150 γρ. κατίκι Δομοκού
1 μεγάλο κολοκύθι κομμένο σε πολύ λεπτές ροδέλες στο μαντολίνο
15 γρ. Σουσάμι
θυμάρι
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Ανοίγουμε τη συσκευασία της πίτσας, απλώνουμε σε ένα ταψί και με ένα πινέλο αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε στο φούρνο σύμφωνα με τις οδηγίες. Σε ένα τηγάνι σχάρα ψήνουμε τα κολοκυθάκια και από τις 2 πλευρές για να κάνουν τις ραβδώσεις. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Όταν βγεί από το φούρνο η ζύμη μας αφήνουμε σε μία σχάρα να κρυώσει ελαφρώς και στη συνέχεια αλείφουμε επάνω με το μίγμα του τυριού. Προσθέτουμε τις ροδέλες του κολοκυθιού και πασπαλίζουμε με την πάπρικα.

ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΣΕ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΠΟΤΗΡΑΚΙΑ
ΥΛΙΚΑ
Για τα ποτηράκια
4 μπαλόνια οβάλ
100 γρ. κουβερτούρα
Για τη μους
180 γρ. κουβερτούρα
200 ml. κρέμα γάλακτος
3 ασπράδια αυγών
30 ml. μαύρο ρούμι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Για τα ποτηράκια
Λιώνουμε τη σοκολάτα και βουτάμε το μπαλόνι να καλυφθεί περίπου 3 – 4 εκατοστά. Βάζουμε μία κουταλιά κουβερτούρα στο ταψί για να ακουμπήσουμε το μπαλόνι μας, όπου θα μας βοηθήσει για να έχουμε μία βάση. Τα αφήνουμε στην άκρη να παγώσουν και τα ξεφορμάρουμε προσεκτικά.
Για τη μους
Λιώνουμε την σοκολάτα και την κρατάμε χλιαρή. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ μέχρι να γίνει σαντιγύ. Πλένουμε τον κάδο και χτυπάμε και τ’ ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Ενσωματώνουμε την κρέμα με τη σοκολάτα και το ρούμι. Στη συνέχεια προσεκτικά προσθέτουμε και τη μαρέγκα διπλώνοντας απαλά το μείγμα με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Βάζουμε τη μους σε ένα μπολ και την αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά, τουλάχιστον για 2 ώρες. Σερβίρουμε μέσα στα ποτηράκια της σοκολάτας και γαρνίρουμε με ξύσματα κουβερτούρας.






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV