ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 98" 27/03/2013 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 98" 27/03/2013 17:00

Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΒΕΛΟΥΤΕ ΣΟΥΠΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ
ΥΛΙΚΑ
450 γρ. κατεψυγμένο καλαμπόκι Μπάρμπα Στάθης
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένοo
5 γρ. σκόνη κάρυ
5 γρ. καυτερή σάλτσα Tabasco
500 ml. ζωμό κοτόπουλου
200 ml. γάλα καρύδας
αλάτι, πιπέρι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Σε ένα κατσαρολάκι που έχει κάψει προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για περίπου 2 λεπτά. προσθέτουμε το κάρυ, την καυτερή σάλτσα, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το καλαμπόκι και το ζωμό. Αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά. Με ένα ραβδομπλέντερ το κάνουμε πουρέ. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας ανακατεύουμε για λίγο και σερβίρουμε.

ΤΑΡΤΑ ΦΡΟΥΤΩΝ ΜΕ ΚΑΤΙΚΙ
ΥΛΙΚΑ
1 Ζύμη για τάρτα PILLSBURY
300 ml. Κρέμα γάλακτος για όλες τις χρήσεις
100 γρ. Κατίκι Δομοκού
50 γρ. λευκή σοκολάτα
30 γρ. μέλι
1 μπανάνα
80 γρ. φράουλες
80 γρ. ακτινίδιο
100 γρ. μούρα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Βάζουμε τη ζύμη σε μία ταρτιέρα τρυπάμε καλά και ψήνουμε με ένα βάρος επάνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Χτυπάμε την κρέμα σε σφιχτή σαντιγύ και προσθέτουμε μέσα το κατίκι Δομοκού και την λευκή σοκολάτα λιωμένη.
Όταν ψηθεί η ζύμη μας και κρυώσει προσθέτουμε επάνω την κρέμα. Γαρνίρουμε με τα φρούτα κάνοντας σχέδιο και ρίχνουμε από επάνω με το μέλι. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV