ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 97" 26/03/2013 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 97" 26/03/2013 17:00

Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΒΟΤΚΑ
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. λιγκουίνι
200 γρ. καπνιστός σολομός, ψιλοκομμένος
200 ml. κρέμα γάλακτος Adoro per pasta
½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι φρέσκο
½ ματσάκι άνηθο
40 ml. Βότκα
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό.
Σε ένα τηγάνι δίπλα αφού κάψει με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε ελαφρώς τα κρεμμύδια. Σβήνουμε με τη βότκα και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε την κρέμα, το σολομό, τον άνηθο, τα ζυμαρικά και πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει και σερβίρουμε με λίγο πάπρικα

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΠΟΠ ΚΟΡΝ ΚΑΙ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ
ΥΛΙΚΑ
150 γρ. Καυκαλήθρες
150 γρ. Μυρώνια
150 γρ. Αντράκλα
3 ραπανάκια
1 πιπεριά Φλωρίνης κόκκινη ροδέλες
50 γρ. καλαμπόκι σπόρους
Ελαιόλαδο, ξύδι
Για τα κεφτεδάκια γιαουρτιού
4 φέτες Γαλόπουλα Καπνιστή Viveur χωρίς Γλουτένη
200 γρ. γιαούρτι
1 κρόκο αυγού
100 γρ. αλεύρι (όσο σηκώσει)
Λίγο κύμινο
Λίγο δυόσμο
Αλάτι, πιπέρι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Για τα κεφτεδάκια γιαουρτιού
Κόβουμε τη γαλοπούλα σε μικρά κομματάκια και την ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να πάρουμε μία δεμένη ζύμη. Το αλεύρι θα το δούμε αν θα χρειαστεί άλλο. Πλάθουμε σε κεφτεδάκια και τα βάζουμε σε βραστό νερό για περίπου 5 λεπτά. τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για να πάρουν χρώμα και να σχηματίσουν κρούστα.
Σε μηχανή για ποπ κορν βάζουμε το καλαμπόκι χωρίς λάδι ή βούτυρο.
Σερβίρουμε τα χόρτα αφού τα έχουμε πλύνει και στεγνώσει καλά. Επάνω βάζουμε τα κεφτεδάκια, την πιπεριά, τα ραπανάκια σε ροδέλες, τα ποπ κορν και τέλος ελαιόλαδο και ξύδι.






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV