ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 95" 22/03/2013 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 95" 22/03/2013 17:00

Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΛΑΔΕΝΙΑ ΚΙΜΩΛΟΥ
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
10 γρ. Νωπή μαγιά
100 ml. ελαιόλαδο
400 ml. νερό
Λίγη ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι
Για τη γέμιση
3 ντομάτες ώριμες και σφιχτές σε ροδέλες
3 ξερά κρεμμύδια σε μισοφέγγαρα
100 ml. ελαιόλαδο
φρέσκια ρίγανη
χοντρό αλάτι , πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε τη μαγιά, με λίγη ζάχαρη σε ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι και τη μαγιά. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε και προσθέτουμε σταδιακά το χλιαρό νερό και το ελαιόλαδο μέχρι να γίνει το ζυμάρι ομοιογενές και μαλακό. Σκεπάζετε το ζυμάρι με μια πετσέτα και το αφήνετε να διπλασιαστεί σε ένα ζεστό μέρος για περίπου 40 λεπτά. Παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψί, το λαδώνουμε και βάζουμε μέσα το ζυμάρι. Το πιέζουμε, το ανοίγουμε με τα δάχτυλά μας και το στρώνουμε να καλύψει ομοιόμορφα όλο το ταψί. Με τα δάχτυλα κάνουμε βαθουλώματα στη ζύμη. Αλείφουμε με τον πελτέ, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες. Πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ελαιόλαδο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

ΓΛΥΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΠΟΤΗΡΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΤΙΚΙ ΔΟΜΟΚΟΥ
ΥΛΙΚΑ
1 Συσκευασία Κρουασάν σοκολάτας
40 γρ. ζάχαρη
20 γρ. κανέλα
125 γραμμ. γάλα
125 γραμμ. κρέμα γάλακτος
1 βανίλια
1 αυγό
1 κρόκος αυγών
10 γραμμ. κορν φλάουρ
10 γραμμ. αλεύρι
100 γρ. Κατίκι Δομοκού
50 γρ. σαντιγύ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Απλώνουμε τη ζύμη για κρουασάν και μέσα πασπαλίζουμε με την κανέλα και τη ζάχαρη που έχουμε ανακατέψει μαζί. Τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε σε στρογγυλούς δίσκους. Πατάμε με τον πλάστη να τα ανοίξουμε και το βάζουμε μέσα σε βουτυρωμένα φορμάκια να ψηθεί. Έτσι δημιουργούμε τα ποτηράκια μας. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο αερόθερμο στους 180 βαθμούς για 12 λεπτά. Μόλις βγουν τα τοποθετούμε στον πάγκο πιέζοντας ελαφρώς για να πετύχουμε ίσια βάση.
Ετοιμάζουμε την κρέμα ρίχνοντας σε μία αντικολλητική κατσαρόλα το γάλα µε την κρέµα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το αυγό, τον κρόκο, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλεύρι και το κορν φλάουρ. Λίγο πριν βράσει το γάλα με την κρέµα τα προσθέτουµε στο µείγµα των αυγών ανακατεύοντας συνεχώς. Η διαδικασία αυτή λέγετε λιεζόν. Τώρα όλο το μίγμα το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μαζί με ψιλοκομμένη τη σοκολάτα που υπάρχει στη συσκευασία του κρουασάν και ανακατεύουµε συνεχώς για 5΄-6΄, µέχρι η κρέµα να δέσει. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και την ανακατεύουμε με την σαντιγύ και το κατίκι Δομοκού.






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV