ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 94" 21/03/2013 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 94" 21/03/2013 17:00

Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΜΕ ΑΡΝΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙΚΙ ΔΟΜΟΚΟΥ
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. αρνί σε μικρούς κύβους
4 πάτοι αγκινάρας κ/ψ
1 καρότο κομμένο σε πολύ μικρούς κύβους και βρασμένο
100 γρ. αρακά βρασμένο
½ ματσάκι άνηθο
30 γρ. βούτυρο
Για την κρέμα
20 γρ. αλεύρι
15 γρ. βούτυρο
100 γρ. Κατίκι Δομοκού
200 ml. Γάλα
150 ml. Κρέμα γάλακτος
Αλάτι , πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα που έχει κάψει σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το αρνί. Κόβουμε τις αγκινάρες σε λωρίδες και προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το καρότο, τον αρακά, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό και βράζουμε για 25 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Σε μία άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε το αλεύρι με το βούτυρο και προσθέτουμε το γάλα. Ανακατεύουμε καλά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε την κρέμα και το κατίκι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Προσθέτουμε την κρέμα στην κατσαρόλα, τον άνηθο ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από την φωτιά.

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΚΕΣ ΚΑΙ ΠΛΙΓΟΥΡΙ
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. φακές
2 κρεμμύδια ολόκληρα
2 σκελίδες σκόρδο
1 πράσινη πιπεριά σε μικρούς κύβους
1 ντομάτα σε μικρούς κύβους
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
150 γρ. πλιγούρι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι , πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα που έχει κάψει προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε το πλιγούρι, αλάτι, πιπέρι και 300 ml. Νερό. Αφήνουμε να βράσει μέχρι το πλιγούρι να πιεί όλο το νερό. Όταν ετοιμαστεί αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και το ανακατεύουμε με το μαϊντανό.
Βάζουμε τις φακές σε μία κατσαρόλα με νερό να βράσουν, ξαφρίζουμε όσο χρειαστεί. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ολόκληρο και το σκόρδο σπασμένο, βράζουμε τις φακές να κρατάνε ελαφρώς. Αφήνουμε τις φακές να κρυώσουν μέσα στο ζωμό τους. Όταν κρυώσουν σουρώνουμε.
Σερβίρουμε σε πιατέλα σε στρώσεις.






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV