ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 93" 20/03/2013 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 93" 20/03/2013 17:00

Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΦΡΙΚΑΣΕ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΠΟ ΚΑΤΙΚΙ ΔΟΜΟΚΟΥ
ΥΛΙΚΑ
450 γρ. ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΕ ΦΕΤΕΣ ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗ
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 μαρούλι χοντροκομμένο
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
1 μεγάλη πατάτα
1 ματσάκι άνηθο
Χυμός από 1 λεμόνι
30 γρ. ταχίνι
100 γρ. Κατίκι Δομοκού
Αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα που έχει κάψει, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το μαρούλι και ρίχνουμε αλάτι για να τα βοηθήσει να βγάλουν τα υγρά τους. Μόλις μαραθούν προσθέτουμε την πατάτα στα 4 και το ζωμό μέχρι να τα σκεπάσουμε. Συνεχίζουμε για περίπου 25 λεπτά ακόμα το βράσιμο. Στο τέλος ρίχνουμε τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι.
Αφαιρούμε την πατάτα, την κάνουμε πουρέ και την ανακατεύουμε με το χυμό λεμονιού, το ταχίνι, το κατίκι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά με αυγοδάρτη. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΒΡΑΣΤΟΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΥΛΙΚΑ
1200 ml ΝΕΡΟ
600 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
200 ΓΡ. Βούτυρο ADORO
150 ΓΡ. ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΚΑΡΥΔΑ ( Κ ΛΙΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ)
2 ΜΑΣΤΙΧΕΣ ΧΙΟΥ ΚΟΠΑΝΙΣΜΕΝΕΣ
ΦΙΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ ΓΙΑ ΝΤΕΚΟΡ
1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΕΝΤΕΡ
500 ΓΡ. ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΧΟΝΤΡΟ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΒΑΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΑΖΙ , ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ. ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΒΡΑΖΕΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕ ΕΝΑ ΣΥΡΜΑ Η ΞΥΛΙΝΗ ΣΠΑΤΟΥΛΑ. ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ. ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΚΑΡΥΔΑ.






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV