ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 91" 18/03/2013 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 91" 18/03/2013 17:00

Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ ΜΕ ΠΡΑΣΟ
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό χταπόδι
1 φύλλο δάφνης
2 Κόκκους μπαχάρι
50 ml. Λευκό κρασί
450 γρ. πατάτες
2 κλαδάκια θυμάρι
2 κλαδάκια δεντρολίβανο
2 πράσα
30 ml. Σιρόπι βαλσάμικο
Αλάτι χοντρό
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το χταπόδι σε μία κατσαρόλα μαζί με τη δάφνη, το μπαχάρι και το Λευκό κρασί. Βράζουμε για περίπου 1 ώρα. Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις κρατάμε με τη φλούδα, τις βάζουμε σε ένα ταψί με ελαιόλαδο, θυμάρι, πιπέρι και χοντρό αλάτι. Τις ψήνουμε στο αερόθερμο για περίπου 45 λεπτά στους 180 βαθμούς. Ψιλοκόβουμε το χταπόδι και το βάζουμε σε ένα τηγάνι που έχει κάψει με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το πράσο ψιλοκομμένο αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει το πράσο. Προς το τέλος προσθέτουμε το δεντρολίβανο.
Βγάζουμε τις πατάτες από το φούρνο και τις σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι για να πάρουν χρώμα.
Σερβίρουμε στο πιάτο τις πατάτες από επάνω το χταπόδι και γαρνίρουμε με το βαλσάμικο.

ΤΑΡΑΜΟΣΑΛΑΤΑ
ΥΛΙΚΑ
120 γρ. ταραμάς λευκός
300 γρ. ψωμί μουλιασμένο και στυμμένο καλά
30 ml. Χυμό λεμονιού
120 ml. Ελαιόλαδο
Λίγο ζουμί κρεμμυδιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα χτυπάμε όλα μαζί στο μπλέντερ εκτός από το λάδι που πέφτει λίγο – λίγο.

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΑΣΤΙΤΣΑ
ΥΛΙΚΑ
1 ΒΑΘΥ ΠΙΑΤΟ ΓΛΥΚΟΚΟΛΟΚΥΘΟ ΚΟΜΜΕΝΟ
1 ΒΑΘΥ ΠΙΑΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΞΕΡΑ
5 – 6 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΑΛΕΥΡΙ
2 ΠΙΠΕΡΙΤΣΕΣ ΚΑΥΤΕΡΕΣ (ΤΟΥΡΚΑΚΙΑ)
ΑΛΑΤΙ
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΓΛΥΚΟΚΟΛΟΚΥΘΟ, ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ. ΜΕ ΕΝΑ ΜΑΧΑΙΡΑΚΙ ΤΟ ΚΟΒΟΥΜΕ ΦΕΤΑΚΙΑ ΛΙΓΟ ΨΙΛΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΟΠΩΣ ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΥΔΩΝΙ ΤΟ ΓΛΥΚΟ. ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΒΑΘΥ ΠΙΑΤΟ.
ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ. ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΛΕΚΑΝΑΚΙ, ΤΑ ΑΛΑΤΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΟΛΑ ΜΑΖΙ. ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ 10 ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΑ ΥΓΡΑ ΤΟΥ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ, ΤΑ ΤΟΥΡΚΑΚΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ.
ΣΕ ΕΝΑ ΤΗΓΑΝΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΟΛΙΚΟ ΛΑΔΙ ΝΑ ΚΑΨΕΙ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΧΡΙ ΠΑΝΩ. ΜΕ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΑ ΤΡΥΠΗΤΗ ΤΟ ΠΙΕΖΟΥΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΝΑ ΣΤΡΩΘΕΙ. ΜΟΛΙΣ ΤΗΓΑΝΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΜΕΡΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΑΠΑΚΙ ΤΟ ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΟΜΕΛΕΤΑ. ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΤΟ ΞΑΝΑΓΥΡΙΖΟΥΜΕ.
ΤΟ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ.






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV