ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 89" 14/03/2013 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 89" 14/03/2013 17:00

Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΚΑΝΑΠΕΔΑΚΙΑ ΠΑΤΑΤΑΣ
ΥΛΙΚΑ
1 ολόκληρο κοτόπουλο ΠΙΝΔΟΣ
Για το αρωματικό βούτυρο
100 γρ. βούτυρο μαλακωμένο
3 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο
3 κλαδάκια ρίγανη φρέσκια
Ξύσμα από 1 lime
Λίγους κόκκους από πολύχρωμο πιπέρι
Αλάτι χοντρό ΚΑΛΑΣ
Για τις πατάτες
600 γρ. πατάτες
3 φέτες ζαμπόν
100 ml. γάλα
Λίγο μοσχοκάρυδο
Αλάτι , πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε τα αρωματικά μας και ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το αρωματικό βούτυρο. Πλένουμε το κοτόπουλο και χωρίζουμε την πέτσα από το δέρμα. Με το χέρι μας βάζουμε το βούτυρο ενδιάμεσα και ομοιόμορφα. Δένουμε τα μπουτάκια για να μη φύγει όλο το βούτυρο. Ψήνουμε επάνω σε μία σχάρα και από κάτω βάζουμε ένα ταψί με λίγο νερό. Ψήνουμε για 90 λεπτά στο αερόθερμο στους 180 βαθμούς και για 5 λεπτά στο γκριλ να πάρει χρώμα.
Παίρνουμε τις πατάτες όσο πιο μεγάλες μπορούμε. Τις κόβουμε με κουπάτ στρογγυλές. Βράζουμε σε αλατισμένο νερό όλες τις πατάτες (τους δίσκους και τα υπολείμματα). Σε 15 λεπτά αφαιρούμε τους δίσκους από την κατσαρόλα. Αφήνουμε την υπόλοιπη πατάτα για ακόμα 10 λεπτά. Με την υπόλοιπη πατάτα ετοιμάζουμε ένα πουρέ μαζί με το γάλα, το ζαμπόν σε πολύ μικρά κομματάκια, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Κάνουμε ροζέτες επάνω από τους δίσκους πατάτας και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα. Σερβίρουμε

ΤΡΙΓΩΝΑ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. φύλλο κρούστας
200 γρ. λιωμένο βούτυρο
Για την κρέμα
3 κουταλιές αλεύρι
2 κουταλιές κορν φλάουρ
120 γρ. ζάχαρη
4 κρόκοι αυγών
300 ml. γάλα
200 ml. Κρέμα γάλακτος
1 βανίλια
Για το σιρόπι
400 γρ. ζάχαρη
250 ml. νερό
50 γρ. γλυκόζη
15 γρ. χυμό λεμονιού


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε τα τρίγωνα, απλώνοντας ένα φύλλο, αλείφουμε το μισό με λιωμένο βούτυρο και διπλώνουμε επάνω σ’ αυτό το άλλο μισό. Αλείφουμε την επιφάνεια με βούτυρο. Συνεχίζουμε διπλώνοντας ώσπου να τελειώσει το φύλλο.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα. Τα ψήνουμε σε βουτυρωμένο ταψί στους 200οC για 20 λεπτά περίπου.
Σχίζουμε το επάνω μέρος κι αφαιρούμε το εσωτερικό τους. Βράζουμε το σιρόπι με τα παραπάνω υλικά και περιχύνουμε τα χωνιά. Αφήνουμε τα χωνιά να κρυώσουν.
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής, ρίχνουμε σε μία αντικολλητική κατσαρόλα το γάλα µε την κρέµα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τους κρόκους, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλεύρι και το κορν φλάουρ. Λίγο πριν βράσει το γάλα με την κρέµα τα προσθέτουµε στο µείγµα των αυγών ανακατεύοντας συνεχώς. Η διαδικασία αυτή λέγετε λιεζόν. Τώρα όλο το μίγμα το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουµε συνεχώς για 5΄-6΄, µέχρι η κρέµα να δέσει. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου σε µπολ και καλύπτουµε ακουµπώντας επάνω στην επιφάνειά της µεµβράνη. Έτσι αποτρέπουµε τη δηµιουργία κρούστας στην κρέµα. Γεμίζουμε τα τρίγωνα πριν το σερβίρισμα. Την κρέμα τη φυλάµε στο ψυγείο µέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV