ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 87" 12/03/2013 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 87" 12/03/2013 17:00

Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. χυλοπίτες μακριές
2 μοσχαρίσια χωριάτικα λουκάνικα ΝΙΚΑΣ ροδέλες
200 γρ. κονκασέ
1 κρεμμύδι καρέ
20 γρ. πελτέ
50 ml. Κρασί λευκό
50 γρ. ξερή μυζήθρα
Φρέσκο φασκόμηλο
Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο τα λουκάνικα με λίγο φασκόμηλο και σβήνουμε με λευκό κρασί. Προσθέτουμε τον πελτέ, την ντομάτα και αρκετό ζεστό νερό. Βάζουμε τις χυλοπίτες, αλάτι, πιπέρι και ψιλοκομμένο φασκόμηλο και βράζουμε για περίπου 8 – 10 λεπτά. Όταν σερβίρουμε τρίβουμε από επάνω τη μυζήθρα.

ΜΙΛΦΕΙΓ
ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία φύλλο σφολιάτας PILLSBURY
30 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
250 γραμμ. γάλα
250 γραμμ. κρέμα γάλακτος
1 βανίλια
1 αυγό
3 κρόκους αυγών
20 γραμμ. κορν φλάουρ
20 γραμμ. αλεύρι
1 πρέζα αλάτι
Για τη ζάχαρη φουντουκιού
80 γρ. ζάχαρη
60 γρ. φουντούκια
10 γρ. ελληνικό καφέ
Για τη γαρνιτούρα
40 γρ. σιρόπι φράουλας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Απλώνουμε τη σφολιάτα σε μία επιφάνεια και την τρυπάμε καλά για να μη φουσκώσει. Πασπαλίζουμε τη ζάχαρη και χαράζουμε στο επιθυμητό σχήμα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στο αερόθερμο για περίπου 20 λεπτά.
Για τη ζάχαρη φουντουκιού
Σε ένα τηγάνι αντικολητικό λιώνουμε τη ζάχαρη, μόλις πάρει χρώμα ελαφρώς προσθέτουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε μέχρι να ξαναγίνει ρευστή η καραμέλα. Λίγο πριν βγάλουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τον καφέ.
Ανακατεύουμε καλά και τουμπάρουμε σε σιλικόνη. Το περνάμε από το μπλέντερ μόλις κρυώσει για να γίνει σκόνη.
Για την κρέμα
Βάζουµε σε κατσαρόλα το γάλα µε την κρέµα. Προσθέτουμε τη βανίλια και αφήνουμε να ζεσταθεί. Σε µπολ χτυπάµε µε σύρµα το αυγό, τους κρόκους, τη ζάχαρη φουντουκιού και το αλάτι. Σιγά σιγά κοσκινίζουµε το αλεύρι και το κορν φλάουρ στα αυγά. Αναµειγνύουµε πολύ καλά µε το σύρµα.
Λίγο πριν βράσουν γάλα και κρέµα τα ρίχνουµε σιγά σιγά στο µείγµα των αυγών, ανακατεύοντας πάντα. Όλο µαζί το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουµε συνεχώς για 5΄-6΄, µέχρι η κρέµα να δέσει. Τη µεταφέρουµε σε µπολ και καλύπτουµε ακουµπώντας επάνω στην επιφάνειά της µεµβράνη.
Συνθέτουμε το γλυκό μας και γαρνίρουμε με το σιρόπι περιμετρικά.






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV