ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 86" 11/03/2013 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 86" 11/03/2013 17:00

Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

BURGER
ΥΛΙΚΑ
Για τα ψωμάκια
500 γρ. αλεύρι σκληρό
200 ml. γάλα φρέσκο
100 ml. νερό
30 γρ. μαγιά φρέσκια
70 γρ. βούτυρο
1 αυγό
30 γρ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
Για την επάλειψη
Λίγο γάλα
Σουσάμι
Για τα μπιφτέκια
300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
½ κρεμμύδι τριμμένο χωρίς υγρά
30 γρ. γαλέτα
Αλάτι , πιπέρι
Για τη γέμιση
4 φέτες τοστ τυρί τσένταρ
80 γρ. Cocktail sauce
2 ντομάτες πομοντόρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε τη μαγιά μαζί με τη ζάχαρη και 1 κουταλιά αλεύρι σε χλιαρό γάλα. Προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το αυγό. Το αλάτι και τα υγρά ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακιά και ομοιογενής. Αφήνουμε σε μια λεκάνη για 30 λεπτά σκεπασμένο με πετσέτα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Κόβουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένα φορμάκια. Αφήνουμε να φουσκώσει και πριν τα βάλουμε στο φούρνο αλείφουμε προσεκτικά με ένα πινέλο με λίγο γάλα και σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 - 20 λεπτά.
Για τα μπιφτέκια ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, απλώνουμε με πλάστη ανάμεσα από 2 λαδόκολλες και κόβουμε με ένα ποτήρι στο μέγεθος που θέλουμε. Ψήνουμε σε αντικολητικό τηγάνι.
Συνθέτουμε τα burger.

ΓΛΕΙΦΙΤΖΟΥΡΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
ΥΛΙΚΑ
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα NESTLE
30 γρ. λευκή σοκολάτα
30 γρ. σοκολάτα γάλακτος
30 γρ. πολύχρωμη τρούφα
Καλαμάκια για γλειφιτζούρια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπεν μαρί λιώνουμε τις σοκολάτες ξεχωριστά. Αφού κρυώσει η σοκολάτα κουβερτούρα απλώνουμε σε κύκλους επάνω στο φύλλο σιλικόνης αφού έχουμε βάλει πρώτα τρούφα από κάτω. Σε κάποια προσθέτουμε σοκολάτα γάλακτος και σε κάποια άλλα σοκολάτα λευκή. Προσθέτουμε το καλαμάκι και βάζουμε λίγο ακόμα σοκολάτα στην ένωση. Αφήνουμε περίπου 10 λεπτά να κρυώσουν.






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV