ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 84" 07/03/2013 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 84" 07/03/2013 17:00

Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ
ΥΛΙΚΑ
1 κοτόπουλο
Για τη σάλτσα
80 γρ. μουστάρδα
20 γρ. μέλι
40 ml. ελαιόλαδο
20 ml. χυμό λεμονιού
Θυμάρι ,πάπρικα
Αλάτι , πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα μπουτάκια, τις φτερούγες και παίρνουμε το στήθος από την καρκάσα. Μαρινάρουμε με αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. Ψήνουμε στα κάρβουνα.

ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ
ΥΛΙΚΑ
Το κοτόπουλο που περίσσεψε από πριν
20 γρ. ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΝΟΣΤΙΜΙΑ
1 καρότο σε κύβους
1 σέλερι σε κύβους
1 κρεμμύδι κύβους
1 σκελίδα σκόρδο
100 γρ. ρύζι Καρολίνα
Το χυμό ενός λεμονιού
ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το κοτόπουλο με νερό να βράσει. Ξαφρίζουμε τα 5 πρώτα λεπτά .Προσθέτουμε τα λαχανικά και τη μεσογειακή νοστιμιά και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά. Αφαιρούμε το κοτόπουλο και προσθέτουμε το ρύζι. Ξεψαχνίζουμε το κοτόπουλο και προσθέτουμε το κρέας του στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε ελαιόλαδο και λεμόνι και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ
ΥΛΙΚΑ
4 λουκάνικα
4 φέτες τυρί τοστ τσένταρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χαράζουμε τα λουκάνικα μέχρι τη μέση από επάνω μέχρι κάτω και ψήνουμε στα κάρβουνα αρχικά από την πλευρά του χαράγματος. Μόλις τα γυρίσουμε τοποθετούμε το τυρί που έχουμε κόψει σε μικρότερα κομμάτια.






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV