ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 82" 05/03/2013 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 82" 05/03/2013 17:00

Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο κανελόνια
Για γέμιση
6 φέτες γαλοπούλα ΚΑΠΝΙΣΤΗ VIVEUR
250 γρ. μοσχαρίσιο κιμά λάπα
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 τριμμένο καρότο
100 γρ. πασάτα
20 γρ. πελτέ
3 κόκκους μπαχάρι
40 ml. Κόκκινο κρασί
30 γρ. γαλέτα
Για την επικάλυψη
200 ml. κρέμα γάλακτος adoro
100 ml. Γάλα φρέσκο
1 αυγό
50 γρ. σκληρό τυρί Όλυμπος
Πάπρικα
Αλάτι , πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα τηγάνι αφού κάψει σοτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο με το σκόρδο και προσθέτουμε τον κιμά. Πιέζουμε με έναν αυγοδάρτη για να διαλυθούν τελείως οι σβόλοι. Σβήνουμε με το κρασί και συμπληρώνουμε με τη πασάτα, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι και λίγο νερό. Αφήνουμε να μαγειρευτεί για 10 λεπτά και προσθέτουμε τη γαλέτα με σκοπό να τραβήξει τα πολλά υγρά. Αφήνουμε να κρυώσει. Φοράμε ένα γάντι και γεμίζουμε τη χούφτα μας με μία ποσότητα από τη σάλτσα του κιμά. Γεμίζουμε πιέζοντας με το χέρι μας σταδιακά τον κιμά προς το κανελόνι. Γεμίζουμε ένα πυρίμαχο σκεύος, αφού πρώτα το λαδώσουμε ελαφρώς και περιχύνουμε με το μίγμα κρέμα, αυγού, γάλακτος, αλάτι και πιπέρι ανακατεμένα. Πασπαλίζουμε με το τυρί και την πάπρικα από επάνω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο αερόθερμο για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς.

ΠΙΡΟΣΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ
ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία πουρέ Maggi
λίγο πάπρικα
4 λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης κομμένα σε 4 ίσα κομμάτια
200 ml. γάλα
1 αυγό
50 γρ. αλεύρι
Αλάτι, πιπέρι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Ετοιμάζουμε τον πουρέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αφού κρυώσει τον ανακατεύουμε με το αυγό. Τον ανοίγουμε σαν πιτάκι και βάζουμε στο κέντρο το λουκάνικο. Κλείνουμε, πλάθουμε σαν πιροσκί και ρολάρουμε επάνω στο αλεύρι. Τα τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι, μέχρι να ροδίσουν και τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV