The Roux Family

The Roux Family

The Roux Family

Semur-en-Brionnais, Βουργουνδία, πάνω από ένα κρεοπωλείο για να είμαι ακριβής. Ένας τόπος με πλούσια Γαλατική ιστορία και παράδοση, αλλά που θα έχει τελικά αντίκτυπο όχι στη Γαλλία, αλλά από την άλλη πλευρά της Chanel. Αυτή ήταν η γενέτειρα του Michel (1935) και Albert Roux (1941), γνωστοί ως Νονοί της σύγχρονης κουζίνας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ιστορία τους είναι μεγάλη και η κληρονομιά που έχουν ακόμα μεγαλύτερη.

The Roux Family

Michel (αριστερά), Albert

Ακολουθώντας τα χνάρια της οικογένειάς τους, ο Michel ξεκίνησε να ασχολείται με τα αλλαντικά πριν ακολουθήσει τον αδελφό του, Albert και γίνει ζαχαροπλάστης. Ο Albert εργάστηκε στην βρετανική πρεσβεία, ενώ ο Michel γίνει σεφ στο Philippe de Rothschild.

Ο Albert στην συνέχεια έγινε ιδιωτικός μάγειρας της Nancy Astor, η πρώτη γυναίκα βουλευτής. Θα συναντήσει έπειτα την οικογένεια Cazalet η οποία βοήθησε στο να τον πείσει να έρθει στην Αγγλία.
Ο Albert μετά ήταν ιδιωτικός σεφ στην οικογένεια Cazalet στο Κεντ για οκτώ χρόνια. Εκεί θα έχει μαγειρέψει για πολλούς απαιτητικούς και διεθνείς επισκέπτες. Ο Noel Coward, Ντάγκλας Φέρμπανκς Τζούνιορ και Elizabeth Taylor ήταν όλοι οι επισκέπτες και το μαγείρεμα για τους διάσημους είχε γίνει σύνηθες φαινόμενο για την καθημερινότητα των Rouxs.

Ο Michael επισκέφθηκε τον Albert για να έχουν μια περιοδεία από τα καλύτερα εστιατόρια του Λονδίνου. Δεν ήταν εντυπωσιασμένος όμως με το πρώτο γεύμα του στο The Savoy Hotel:
"Έμοιαζε με το βοδινό κρέας. Το χρώμα ήταν γκρίζο. Η σάλτσα ήταν κολλώδες. Τα λαχανικά ήταν τόσο μαγειρεμένα, ήταν σχεδόν βρώσιμο. "

Αυτό δεν τον εμπόδισε να μεταφερθεί στην Αγγλία και μαζί με τον Albert άρχισαν να προωθούν τις φιλοδοξίες τους. Η οικογένεια Cazalet και οι φίλοι τους ενθάρρυναν και βοήθησαν οικονομικά τους αδελφούς να δημιουργήσουν το δικό τους εστιατόριο. Το 1967, το Le Gavroche γεννήθηκε. Έγινε το πρώτος Βρετανικό εστιατόριο βραβευμένο με αστέρι Michelin. Για πολλούς παραμένει το στολίδι του Λονδίνου μέχρι και σήμερα.

The Roux Family


"Ήμασταν πλήρεις για την πρώτη νύχτα και ήταν γεμάτο από τότε. Η μόνη φορά που είδαμε πτώση στο μαγαζί, ήταν όταν ο IRA έβαζε βόμβες στα εστιατόρια του Λονδίνου, "Albert Roux.

Οι αδελφοί δεν ήταν χωρίς τους δυσφημιστές τους. Μια άδικη κριτική της οικογένειας Roux, ήταν ότι τα εστιατόρια τους δεν είναι προσιτά για πολλούς ανθρώπους. Έτσι, δεν έχουν καμία σημασία για τους περισσότερους. Θα ήταν σε θέση ο Michel και ο Albert να τρώνε σε εστιατόρια δικά τους πριν από την επιτυχία τους; Πολλές εκλεπτυσμένες μορφές της τέχνης απαιτούν ένα επίπεδο αφοσίωσης που τους κάνει σπάνιους, ακριβούς και περισσότερο επιθυμητούς.

Αρχή του Πικάσο:
Μια κυρία πλησίασε μια φορά τον Πικάσο, του ζήτησε να συντάξει ένα σκίτσο της. Έκανε σκίτσο και στη συνέχεια είπε ότι αυτό θα κοστίσει $ 10.000.
Ήταν αποσβολωμένος. «Το μόνο που σας πήρε ήταν πέντε λεπτά».
«Το σχέδιο μπορεί να ληφθεί μόνο πέντε λεπτά, αλλά η μάθηση με πήρε τριάντα χρόνια.»

Αργότερα ο Albert και ο Michel άνοιξαν το εξίσου θρυλικό Waterside Inn στο Bray. Κατέχει το ρεκόρ για το μεγαλύτερο εστιατόριο του Ηνωμένου Βασιλείου το οποίο έχει τρία αστέρια Michelin. Αν και δεν ήταν εύκολος ο δρόμος προς την κορυφή.

"Το Gavroche δεν ήταν τόσο γνωστό έξω από το Λονδίνο εκείνες τις ημέρες και τα τρόφιμα δεν ήταν στην κορυφή της ημερήσιας διάταξης για τους Βρετανούς τότε. Κατά τις πρώτες εβδομάδες, δεν υπήρχαν πελάτες κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αλλά τα Σαββατοκύριακα ήταν αρκετά χαοτικά, επειδή συνηθίζαμε να λαμβάνουμε επιπλέον κρατήσεις για κάλυψη." Michel Roux.

The Roux Family

The Waterside Inn

Egon Ronay, η ουγγρική Fay Machler της δεκαετίας του 1970, υποστήριξε ότι το «The Waterside Inn» ήταν ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Βρετανίας σε άρθρο του στην Daily Telegraph. Αυτό είχε μια δραματική επίδραση, το μαγαζί γέμισε με κόσμο.
Παρά τα εστιατόρια που είναι ορόσημα στο γαστρονομικό χάρτη, αποτελούν μόνο μέρος της δουλειάς των Roux. Στον οδηγό Michelin σήμερα, περισσότερα από τα μισά εστιατόρια με αστέρι είναι Βρετανοί σεφ έχουν εκπαιδευτεί από την οικογένεια. Αυτό είναι συγκλονιστικό.

The Roux Family


"Εάν δουλεύετε μόνο ένα εστιατόριο, χωρίς να σκέφτεστε τη βιομηχανία γύρω σας, δεν σκέφτεστε να κάνετε μια πλήρη ζωή. Για να μεταδώσετε τις γνώσεις σας και να δείτε τους νέους να μεγαλώσουν και να αναπτυχθούν περαιτέρω σας δίνει μια υπέροχη αίσθηση ικανοποίησης." Michel Roux.
Η Υποτροφία Roux είναι ένας από τα πιο μεγάλους διαγωνισμούς στον κόσμο. Ο νικητής παίρνει την ευκαιρία να μαγειρέψει για τρεις μήνες σε κουζίνα με τρία αστέρια Micheli, της επιλογής του, οπουδήποτε στον κόσμο.



Η επιρροή της οικογένειας τους είναι τεράστια και σήμερα και θα είναι έτσι για πολλά χρόνια. Ο γιος του Albert είναι εξαιρετικά συμπαθής Michel Roux Jn., ο οποίος προεδρεύει στο Le Gavroche και παρουσιάζει το Masterchef για επαγγελματίες. Ο Alain είναι υπεύθυνος του The Waterside Inn, όπου θεωρείται από πολλούς καλύτερο εστιατόριο της Αγγλίας. Η κόρη του Michel Roux Jn είναι επίσης ένα από τα μεγαλύτερα νέα ταλέντα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Λοιπόν, πώς αισθάνονται οι Godfathers σχετικά με την τρέχουσα εστιατόρια και τρόφιμα;

"Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα πρόβλημα. Βλέπετε, το Ηνωμένο Βασίλειο ήρθε από το πουθενά, ήταν μια επανάσταση, τότε όλοι ήθελαν να πάρουν μια μπουκιά από την πίτα. Είναι επιχειρηματίες [επικεφαλής] αντί μάγειρες. Θέλουν ένα θεματικό εστιατόριο και μια γρήγορη απόδοση επί του κεφαλαίου." Albert Roux

"Ήταν οι Beatles της γαστρονομίας. Άλλαξαν τα πάντα." "Heston Blumenthal

Πηγή: alotofchop.com


blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV