ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 78" 27/02/2013 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 78" 27/02/2013 17:00

Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΤΑΡΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΥΛΙΚΑ
ΖΥΜΗ
375 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 γρ. πουρέ Maggi
250 γρ. φρέσκο βούτυρο
1 αυγό
5 γρ. αλάτι
νερό κρύο όσο πάρει
ΓΕΜΙΣΗ
4 γρ. κρεμμύδια ξερά
100 γρ. μπέικον
250 ml. γιαούρτι
1 αυγό
Αλάτι πιπέρι
μοσχοκάρυδο
150 ml. γάλα
100 γρ. Dirollo cheddar τριμμένο
60 γρ. καρότο βρασμένο πολύ μικρά κυβάκια
60 γρ. αρακά βιολογικής καλλιέργειας κ/ψ
60 γρ. καλαμπόκι βιολογικής καλλιέργειας κ/ψ
50 γρ. σπανάκι βιολογικής καλλιέργειας κ/ψ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μαλακώνουμε το βούτυρο , προσθέτουμε το αλεύρι, τον πουρέ και δουλεύουμε με τα χέρια έως ότου γίνει κόκκους άμμου. Βάζουμε το αυγό και μια χούφτα νερό. προσθέτουμε το αλάτι και ζυμώνουμε ελαφρά με τα χέρια ,αν χρειαστεί περισσότερο νερό προσθέτουμε. Το τυλίγουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί 20 λεπτά στο ψυγείο. κόβουμε τα κρεμμύδια όπως στη σαλάτα και τα σοτάρουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε το μπέικον ψιλοκομμένο, τα λαχανικά και τα σοτάρουμε και αυτά. Ρίχνουμε αλάτι , πιπέρι και μοσχοκάρυδο . Σε ένα μπολ χτυπάμε Το γάλα, το γιαούρτι, το Dirollo cheddar και προσθέτουμε το κρεμμύδι με το μπέικον και τα ρίχνουμε στη ζύμη. Την ζύμη την έχουμε ψήσει αρχικά για 7 λεπτά στους 180 βαθμούς (τις κάνουμε τρύπες με το πιρούνι για να μην φουσκώσει) και στη συνέχεια αφού ρίξουμε την γέμιση ψήνουμε για 40 λεπτά.

ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. λιγκουίνι
5 φέτες γαλοπούλα viveur
1 κρεμμύδι καρέ
2 σκελίδες σκόρδο
200 ml. Πασάτα
30 γρ. πελτέ
4 πιπερίτσες μικρές καυτερές κόκκινες ψιλοκομμένες
Λίγο Tabasco
Πάπρικα καυτερή
Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό. Σε ένα κατσαρολάκι αφού κάψει προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, τις πιπερίτσες, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και το Tabasco. Προσθέτουμε το ανάλογο νερό και αφήνουμε να βράσει η σάλτσα μας. Προς το τέλος προσθέτουμε τη γαλοπούλα σε κυβάκια. Ανακατεύουμε τη σάλτσα με τα μακαρόνια και σερβίρουμε.






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV