ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 77" 26/02/2013 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 77" 26/02/2013 17:00

Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΜΠΙΦΤΕΚΑΚΙΑ ΤΥΛΙΧΤΑ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
ΥΛΙΚΑ
300 γρ. χοιρινό σπάλα κιμά
300 γρ. μοσχαρίσιο λάπα κιμά
120 γρ. μπέικον
150 γρ. ψωμί μπαγιάτικο (μουλιασμένο και σουρωμένο)
1 αυγό
1 κρεμμύδι στο τρίφτη (στραγγισμένο)
40 ml. ελαιόλαδο
1 ντομάτα στον τρίφτη
50 γρ. γαλέτα
Μαϊντανό, ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
Για το ψήσιμο
50 ml. Ελαιόλαδο
20 γρ. μουστάρδα
50 ml. Χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα μας τα υλικά εκτός από το μπέικον σε ένα μπολ και κοιτάμε αν χρειάζεται άλλο γαλέτα. Κάνουμε με το μίγμα 8 μπιφτεκάκια και τυλίγουμε εξωτερικά την φέτα του μπέικον. Αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά για να σφίξει. Κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλους κύβους, τις βάζουμε στο ταψί και τις ανακατεύουμε με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη. Ανακατεύουμε τα υλικά για το ψήσιμο με νερό και προσθέτουμε στο ταψί. Προσθέτουμε τα μπιφτέκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 30 λεπτά.

ΝΤΙΠ ΜΑΝΙΤΑΡΙΟΥ
ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία μανιταρόσουπα maggi
200 γρ. γιαούρτι στραγγιχτό
Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το περιεχόμενο του φακέλου με λίγο ζεστό νερό για να διαλυθεί. Ανακατεύουμε αφού κρυώσει ελαφρώς με το γιαούρτι. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να χρησιμοποιήσουμε.






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV