ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 75" 22/02/2013 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 75" 22/02/2013 17:00

Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΟΡΙΕΝΤΑΛ
ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία ψητά λαχανικά 500 γρ.
400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
60 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
150 γρ. ψωμί μπαγιάτικο (μουλιασμένο και σουρωμένο)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 αυγό
1 σκελίδα σκόρδο
10 ml. Ούζο
Δυόσμο φρέσκο
50 γρ. αλεύρι
Αλάτι, πιπέρι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Σε ένα τηγάνι αφού κάψει με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα λαχανικά κατευθείαν από τη σακούλα. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια μας και τα πλάθουμε. Τα ρολάρουμε στο αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι. Περνάμε σε κλαδάκι από δεντρολίβανο τα κεφτεδάκια και τα λαχανικά εναλλάξ.

ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ
ΥΛΙΚΑ
1 ΠΑΚΕΤΟ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
300 γρ. ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΌ
200 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
125 ML. ΑΡΑΒΟΣΙΤΕΛΑΙΟ
5 ΑΥΓΑ
1 ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΜΠΕΙΚΙΝ
150 ΓΡ. FITNESS® ΔΗΜΗΤΡΙΑΚA ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΓΕΥΣΗ
1 ΒΑΝΙΛΙΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
500 ML. ΝΕΡΟ
500 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
ΛΙΓΕΣ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΛΕΜΟΝΙ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΣΕ ΕΝΑ ΕΛΑΦΡΩΣ ΛΑΔΩΜΕΝΟ ΤΑΨΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΕΝΑ- ΕΝΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ & ΤΑ «ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ» ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ. ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ Κ ΑΦΟΥ ΓΙΝΟΥΝ ΕΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΡΑΒΟΣΙΤΕΛΑΙΟ. ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΤΟ ΜΠΕΙΚΙΝ Κ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΙΓΜΑ ΚΑΘΩΣ Κ ΤΗΝ ΒΑΝΙΛΙΑ.
ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚA ΕΠΆΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΦΎΛΛΑ ΚΑΙ ΠΕΡΥΧΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ. ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 30 ΠΕΡΙΠΟΥ ΛΕΠΤΑ ΣΕ ΑΕΡΟΘΕΡΜΟ. ΟΤΑΝ ΨΗΘΕΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ 2 ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΚΑΘΙΣΕΙ Κ ΣΙΡΟΠΙΑΖΟΥΜΕ όπως ΕΙΝΑΙ ΖΕΣΤΗ Η ΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΥΟ ΣΙΡΟΠΙ.






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV