ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 74" 21/02/2013 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 74" 21/02/2013 17:00

Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΥΛΙΚΑ
1 ολόκληρο κοτόπουλο
50 γρ. μουστάρδα
30 ml. Ελαιόλαδο
30 γρ. μέλι
1 κολοκύθια
1 καρότο
1 μελιτζάνα
1 πιπεριά Φλωρίνης κόκκινη
Ρίγανη ξερή
Αλάτι, πιπέρι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Πλένουμε καλά το κοτόπουλο. Το κόβουμε από την πλευρά του στήθους και το γυρνάμε επάνω στην επιφάνεια εργασίας μας. Το πιέζουμε από το πίσω μέρος για να ανοίξει και να απλώσει. Ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το λάδι, το μέλι, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και αλείφουμε καθ’ όλη τη διάρκεια του ψησίματος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε σχάρα στους 180 βαθμούς στο αερόθερμο για περίπου 1 ώρα.
Σε ένα ταψί από κάτω βάζουμε τα λαχανικά μας κομμένα σε διάφορα σχήματα με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Αφού περάσει η 1 ώρα γυρνάμε στο γκριλ για ακόμα 15 λεπτά για να πάρει χρώμα το κοτόπουλο μας.

ΡΙΓΑΝΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία πουρέ 125 γρ. Maggi
4 φέτες ζαμπόν viveur κυβάκια
100 γρ. καπνιστό τυρί σε καρέ 1x1
200 ml. γάλα
1 αυγό
Αρκετή ρίγανη
1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
50 γρ. αλεύρι
Αλάτι, πιπέρι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Ετοιμάζουμε τον πουρέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αφού κρυώσει τον ανακατεύουμε με το αυγό, τη ρίγανη, το κρεμμύδι και αλατοπίπερο. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε αλεύρι, ώστε να πλάθονται εύκολα. Τον ανοίγουμε σαν πιτάκι και βάζουμε στο κέντρο το ζαμπόν και το τυρί. Κλείνουμε και ρολάρουμε επάνω στο αλεύρι. Τους τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι, μέχρι να ροδίσουν και τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV