ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 73" 20/02/2013 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 73" 20/02/2013 17:00

Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΠΛΑΤΙΑ ΜΕ ΓΙΔΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΗ
ΥΛΙΚΑ
400 γρ. γίδα χωρίς κόκκαλο
100 γρ. κρεμμύδια στρογγυλά κ/ψ
500 γρ. φασολάκια πλατιά κ/ψ
15 γρ. μαϊντανό κ/ψ
1 κύβο κότας
1 καρότο σε ροδέλες
200 γρ. ντομάτα κονκασέ
20 γρ. πελτέ
Αλάτι , πιπέρι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Σε μία κατσαρόλα αφού κάψει ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τη γίδα κομμένη σε κυβάκια. Προσθέτουμε καρότα, τη ντομάτα, τον κύβο, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι και καλύπτουμε με νερό. Βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 1 ώρα. Αφού έχει μαλακώσει η γίδα προσθέτουμε τα τα κρεμμύδια, τα φασολάκια, το μαϊντανό και βράζουμε ακόμα για 20 – 25 λεπτά.

ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΥΡΟΨΩΜΑΚΙΑ ΚΑΤΙΚΙ ΕΛΙΑ ΡΟΔΕΛΑ
ΥΛΙΚΑ
250 ml. μπύρα
400 γρ. φαρίνα
80 γρ. κατίκι Δομοκού
40 γρ. ελιά ροδέλα
αλάτι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Aνακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε μία λεκάνη εκτός από το κατίκι και τις ελιές. Παίρνουμε ένα ωραίο μίγμα και προσθέτουμε στη συνέχεια το Κατίκι και τις ελιές. Ανακατεύουμε λίγο ακόμα. Προσοχή δε θέλει πολύ ζύμωμα για να μη σφίξει. Πλάθουμε σε καρβελάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV