ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 71" 18/02/2013 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 71" 18/02/2013 17:00

Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟΥ ΜΕ ΤΡΑΓΑΝΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΠΟΥΓΚΑΚΙΑ
ΥΛΙΚΑ
1 Συσκευασία μπρόκολο 750 γρ. Μπάρμπα Στάθης
2 πατάτες κύβους
1 πράσο ροδέλες
1 κρεμμύδι καρέ
50 ml. Κρέμα γάλακτος
Αλάτι, πιπέρι
Για τα τραγανά πουγκάκια
4 φύλλα won ton 9x9
2 φέτες γαλοπούλα viveur ψιλοκομμένη
80 γρ. Dirollo Spread

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Σε μία κατσαρόλα που έχει κάψει σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το πράσο και την πατάτα. Προσθέτουμε το μπρόκολα και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα ανάλογα υγρά, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει η πατάτα. Βάζουμε το ραβδομπλέντερ μέσα στην κατσαρόλα και λιώνουμε τα υλικά μας. Προσθέτουμε την κρέμα και χτυπάμε λίγο ακόμα.
Για τα τραγανά πουγκάκια
Αλείφουμε περιμετρικά τα φύλλα με λίγο νερό. Προσθέτουμε στο κέντρο κάθε φίλου τη γαλοπούλα που έχουμε ανακατέψει με το Dirollo. Κλείνουμε καλά σε πουγκάκια και τηγανίζουμε ελάχιστα σε λάδι. Σερβίρουμε επάνω στη βελουτέ μας.

ΜΠΡΑΟΥΝΙΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ
ΥΛΙΚΑ
80 γρ. FITNESS® Δημητριακά με Σοκολάτα γάλακτος
60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 / 4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 αυγά
100 γρ. πραλίνα φουντουκιού
110 γρ. μαύρη ζάχαρη
1 βανίλια
200 γρ. Καρύδια ψίχα
110 γρ. λιωμένο βούτυρο ανάλατο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και βεβαιωθείτε ότι η σχάρα είναι στη μέση του φούρνου. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη και την βανίλια και το αλάτι, μέχρι να ασπρίσουν. Ρίχνουμε την πραλίνα φουντουκιού στο μείγμα των αυγών, ανακατεύουμε με μια κουτάλα και προσθέτουμε το αλεύρι και τα καρύδια. Στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα μέσα σε ένα τετράγωνο ταψάκι 20 Χ 20 εκ. Απλώνουμε τα δημητριακά στη βάση και αδειάζουμε το μείγμα από επάνω. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου. Το κέικ αυτό όταν το βγάλουμε από το φούρνο, φαίνεται σαν να μην έχει ψηθεί, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Αφήνουμε να κρυώσει για αρκετή ώρα και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
Σερβίρετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV