ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 69" 14/02/2013 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 69" 14/02/2013 17:00
Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΕ ΣΑΚΟΥΛΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ
ΥΛΙΚΑ
1 Ολόκληρο κοτόπουλο
Πάπρικα, αλάτι, πιπέρι
Σακούλες τροφίμων για ψήσιμο
Για τη σάλτσα
100 γρ. κατεψυγμένα κόκκινα φρούτα
Τα υγρά από το ψήσιμο
Για τις πατάτες Dauphinoise (ντοφινουάζ)
500 γρ. πατάτες στο μαντολίνο
80 γρ. μπέικον καρέ
120 γρ. κρέμα γάλακτος
150 γρ. τριμμένο σκληρό τυρί Δανίας
1 σκελίδα σκόρδο
40 γρ. βούτυρο
λίγο μοσχοκάρυδο
Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τις πατάτες
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τις πατάτες και τις βράζουμε για 5 λεπτά σε νερό μαζί με το σκόρδο. Αλείφουμε την βάση και τα τοιχώματα με το βούτυρο. Ανακατεύουμε την κρέμα, το μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο. Στρώνουμε στο ταψί μια στρώση πατάτες, από πάνω βάζουμε κρέμα και πασπαλίζουμε με τυρί και το μπέικον. Αυτό το κάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Στο τέλος πρέπει να πασπαλίσουμε με λίγο τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στο αερόθερμο για 45 λεπτά με μία ώρα.
Για το κοτόπουλο
Μαρινάρουμε το κοτόπουλο με τα μπαχαρικά και το ψήνουμε σε μία σακούλα ειδική για τρόφιμα στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 30 λεπτά.
Για τη σάλτσα
Παίρνουμε τα υγρά από τη σακούλα και τα βάζουμε σε ένα τηγανάκι μαζί με τα φρούτα μέχρι να πάρει μία βράση. Αν θέλουμε περνάμε τη σάλτσα από το multi.

ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΕ ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα πικρή
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
180 ml κρέμα γάλακτος
κανέλα
Για τη βάση
3 μπισκότα γεμιστά με σοκολάτα
15 γρ. βούτυρο λιωμένο
20 γρ. φουντούκια
Για τη σάλτσα
8 φράουλες
80 γρ. ζάχαρη
10 ml. γρεναδίνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε σε multi τα υλικά για τη βάση και τη στρώνουμε στα φορμάκια μας. Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε μέσα στη σοκολάτα μαζί με την κανέλα. Ανακατεύουμε να λιώσει και γεμίζουμε τα φορμάκια μας. Παγώνουμε για τουλάχιστον 4 ώρες. Για τη σάλτσα μας σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τις φράουλες μαζί με τη ζάχαρη. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και βγάλει η φράουλα το χρώμα της. Προσθέτουμε τη γρεναδίνη και κατεβάζουμε από τη φωτιά.






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV