ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 65" 08/02/2013 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 65" 08/02/2013 17:00
Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΑΛΑΓΑΝΙ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ
ΥΛΙΚΑ
4 μικρές μελιτζάνες φλάσκες
200 γρ. χοιρινή σπάλα σε κύβους
100 γρ. ταλαγάνι
100 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1 πιπεριά κόκκινη κέρατο ψιλοκομμένη
150 γρ. πασάτα
50 ml. λευκό κρασί
θυμάρι
Αλάτι , πιπέρι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Πλένουμε και τρυπάμε τις μελιτζάνες. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στο αερόθερμο για 20 λεπτά. Σε ένα τηγανάκι που έχει κάψει με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, το μπέικον και το κρέας. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την πασάτα, αλάτι, πιπέρι και θυμάρι. Προσθέτουμε λίγο νερό και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα. Αφαιρούμε τις μελιτζάνες από το φούρνο και τις χαράζουμε στη μέση χωρίς όμως να τις κόψουμε. Με ένα πιρούνι πιέζουμε το εσωτερικό της και γεμίζουμε με το μίγμα του τηγανιού. Κόβουμε το ταλαγάνι σε λεπτές φέτες και το απλώνουμε επάνω από το κρέας. Το βάζουμε στο φούρνο στο γκριλ για περίπου 10 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΡΟΛΟ ΜΕ ΜΗΛΑ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ
ΥΛΙΚΑ
8 Φύλλα κρούστας
100 γρ. FITNESS ® Δημητριακά Κλασσική γεύση
2 πράσινα μήλα καρέ
50 γρ. σταφίδες ξανθές
100 γρ. ζάχαρη
20 γρ. κανέλλα σκόνη
60 γρ. βούτυρο
20 γρ. κακάο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μήλα, τα δημητριακά, τις σταφίδες, τη ζάχαρη και την κανέλλα. Απλώνουμε 2 φύλλα κρούστας το ένα επάνω στο άλλο και βάζουμε το ¼ από τη γέμιση. Τυλίγουμε σε ρολό και το βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος. Κάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα. Λιώνουμε το βούτυρο χωρίς να κάψει και ανακατεύουμε με το κακάο. Απλώνουμε επάνω στα ρολά με ένα πινέλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 – 30 λεπτά. Όταν βγει προαιρετικά πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV