ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 62" 05/02/2013 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 62" 05/02/2013 17:00
Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. παπαρδέλες
200 γρ. κρέμα γάλακτος Adoro per pasta
2 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε κύβους
1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
2 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
1 κούπα τριμμένο ανθότυρο Πάρου
50 γρ. ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε την μελιτζάνα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 3 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε ελάχιστο νερό, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά και στο τέλος ρίχνουμε τον βασιλικό το ανθότυρο την κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει. Στο μεταξύ έχουμε βράσει τις παπαρδέλες, τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε στην σάλτσα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Γαρνίρουμε με φέτες τηγανιτής μελιτζάνας, φύλλα βασιλικού και ανθότυρο.

ΚΡΕΜΜΥΔΟΦΥΛΑ ΜΕ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΧΟΡΤΑ ΕΠΟΧΗΣ
ΥΛΙΚΑ
2 κρεμμύδια
3 φέτες γαλοπούλα βραστή VIVEUR
1 κύβο λαχανικών
200 γρ. χόρτα εποχής βρασμένα
5 κλωναράκια άνηθο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 πιπεριά Φλωρίνης καρέ
Θυμάρι φρέσκο
Αλάτι , πιπέρι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Χαράζουμε το κρεμμύδι μέχρι το κέντρο και το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει για περίπου 25 – 30 λεπτά. Μόλις το βγάλουμε χωρίζουμε τα φύλλα του απαλά. Σε ένα τηγάνι που έχει κάψει ρίχνουμε τον κύβο, το κρεμμύδι και την πιπεριά. Αφού σοταριστούν προσθέτουμε τα χόρτα, την γαλοπούλα και τον άνηθο ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και αφαιρούμε από την φωτιά. Γεμίζουμε τα κρεμμυδόφυλα και τυλίγουμε σε ρολό.




blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV