ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 61" 04/02/2013 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 61" 04/02/2013 17:00
Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΡΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ, ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΝΗΘΟΥ
ΥΛΙΚΑ
3 Φιλέτα κοτόπουλο μισά
3 φέτες γαλοπούλα καπνιστή Viveur
½ κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης ζουλιέν
½ πράσινη πιπεριά Φλωρίνης ζουλιέν
3 φέτες μοτσαρέλα ξερή
1 ντομάτα
Φρέσκο θυμάρι
4 κολοκυθάκια μεσαία καρέ
2 καρότα μεσαία καρέ
4 – 5 μανιτάρια champignon καρέ
10 γρ. μουστάρδα
50 γρ. άνηθο
80 γρ. γαλέτα
1 αυγό
Αλάτι, πιπέρι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Χαράζουμε τα φιλέτα στη μέση για να τα ανοίξουμε. Απλώνουμε μεμβράνη και αλατοπιπερώνουμε. Τοποθετούμε επάνω το κοτόπουλο και γεμίζουμε με την γαλοπούλα, το τυρί, τις πιπεριές και μία ροδέλα ντομάτας κομμένη στη μέση. Αλατοπιπερώνουμε και τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό δένοντας τις άκρες. Το βράζουμε σε κοχλάζον νερό για 12 λεπτά. Αφαιρούμε από την κατσαρόλα, αφήνουμε περίπου 10 λεπτά να κρυώσει. Βγάζουμε τη μεμβράνη και με ένα πινέλο αλείφουμε το μίγμα χτυπημένου αυγού και μουστάρδας. Περνάμε το ρολό από το μίγμα γαλέτα άνηθο. Τελειώνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς στο αερόθερμο.
Σε ένα τηγάνι αφού κάψει σοτάρουμε τα λαχανικά μας προσθέτοντας στο τέλος τη ντομάτα που μας έχει περισσέψει κομμένη καρέ, αλάτι, πιπέρι και 1 σφηνάκι νερό. Αφήνουμε μέχρι να γλασάρει.

SMOOTHIE ΜΕ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΑ
ΥΛΙΚΑ
2 μπανάνες
100 γρ. FITNESS® Δημητριακά με Μαύρη Σοκολάτα
1 λίτρο γάλα
45 γρ. κακάο
40 γρ. μέλι
Σιρόπι σοκολάτας για γαρνίρισμα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ μέχρι να ενσωματωθούν και σερβίρουμε σε ποτήρια με το σιρόπι σοκολάτας.






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV