ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 60" 01/02/2013 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 60" 01/02/2013 17:00
Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΜΕ ΚΑΤΙΚΙ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία ζύμη για τάρτα PILLSBURY
1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο
150 γρ. μπρόκολο βρασμένο
ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
50 γρ. Βούτυρο
60 γρ. Αλεύρι
400 γρ. Γάλα
100 γρ. κατίκι Δομοκού
1 Κρόκος αυγού
Μοσχοκάρυδο
Αλάτι, Πιπέρι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Σε ένα τηγάνι που έχει κάψει σοτάρουμε καλά το κοτόπουλο αφού το κόψουμε σε μικρά κυβάκια από όλες τις πλευρές.
Για την μπεσαμέλ
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι το αλεύρι να πάρει ένα ελαφρύ χρώμα. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει το μείγμα. Προσθέτουμε εκτός φωτιάς το τυρί, τον κρόκο, μοσχοκάρυδο, αλάτι και Πιπέρι. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το μπρόκολο και ανακατεύουμε καλά. Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα μας και τοποθετούμε μέσα το φύλλο τάρτας. Σιγουρευόμαστε ότι το έχουμε πατήσει καλά και εφάπτεται ακριβώς στην φόρμα. Τρυπάμε το φύλλο μας με ένα πιρούνι και ψήνουμε πρώτα το φύλλο μόνο του για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς στον αέρα ή μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ χρώμα έχοντας βάλει επάνω κάποιο βάρος για να μη μας φουσκώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μίγμα της μπεσαμέλ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά. Σερβίρουμε αφού κρυώσει.

CHEESECAKE ΜΕ ΞΙΝΟΜΗΖΥΘΡΑ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
150 γρ. FITNESS® Δημητριακά Κλασσική γεύση
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
200 γρ. ξινομυζήθρα
100 γρ. κρέμα γάλακτος
60 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 ζελατίνη
Ξύσμα από 1 λεμόνι
50 γρ. μαρμελάδα φράουλα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
Βάζουμε τα δημητριακά σε ένα multi και τα σπάμε ελαφρώς. Τα ανακατεύουμε με το βούτυρο και κάνουμε μία βάση στη φόρμα μας.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Βάζουμε τη ζελατίνη με κρύο νερό. Βάζουμε την κρέμα με την ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη . στραγγίζουμε τη ζελατίνη και προσθέτουμε στην κρέμα ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει. Στο μίξερ χτυπάμε την ξινομυζήθρα προσθέτοντας σιγά σιγά την κρέμα. Τοποθετούμε το μίγμα επάνω από το μπισκότο και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 3 ώρες. Πριν σερβίρουμε γαρνίρουμε με τη μαρμελάδα.






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV