ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 58" 30/01/2013 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 58" 30/01/2013 17:00
Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΦΑΡΦΑΛΕΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΙΚΙ
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. φαρφάλες
50 γρ. Μανιτάρια Ολόκληρα κ/ψ Μπάρμπα Στάθης
50 γρ. Καλαμπόκι κ/ψ Μπάρμπα Στάθης
50 γρ. Αρακάς κ/ψ Μπάρμπα Στάθης
50 γρ. Μπρόκολο κ/ψ Μπάρμπα Στάθης
100 γρ. κατίκι Δομοκού
½ κρεμμύδι ξερό καρέ
50 γρ. κρασί κόκκινο
20 γρ. πελτέ
100 γρ. πασάτα
100 γρ. ντομάτα κονκασέ
Λίγο μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Σε κατσαρόλα που έχει κάψει σοτάρουμε το κρεμμύδι και όλα τα λαχανικά κατευθείαν από τη σακούλα. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα α βράσει για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και το κατίκι και ανακατεύουμε καλά για να πάρουμε μία ροζ σάλτσα. Σερβίρουμε ζεστό.

TARTE TATIN ΜΕ CHERRIOS
ΥΛΙΚΑ
100 γρ. Honey CHEERIOS® Δημητριακά
300 γρ. σφολιάτα
5 μπανάνες
250 γρ. ζάχαρη
Ξύσμα 1 πορτοκαλιού
50 γρ. βούτυρο
5 γρ. κανέλα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Σε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ., κατά προτίμηση αντικολλητικό, βάζουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο, την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και το τοποθετούμε πάνω στην εστία σε μέτρια φωτιά. Όταν το μείγμα καραμελώσει και πάρει σκούρο χρώμα, αποσύρουμε και κινούμε το ταψί έτσι ώστε η καραμέλα να απλωθεί παντού. Σημαντικό είναι η φωτιά να είναι χαμηλή και να ανακατεύουμε συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα. Απλώνουμε επάνω στην καραμέλα τα δημητριακά και τις μπανάνες που έχουμε κόψει κατά μήκος. Σκεπάζουμε με τη σφολιάτα την οποία τρυπάμε σε μερικά σημεία με ένα μαχαίρι. Με μία σπάτουλα πιέζουμε περιμετρικά να κλείσουμε καλά τη σφολιάτα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο αερόθερμο στους 190 βαθμούς για 25 – 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και αναποδογυρίζουμε προσεκτικά μην καούμε από την καραμέλα.






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV