ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 56" 28/01/2013 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 56" 28/01/2013 17:00
Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΜΠΑΜΙΕΣ ΛΑΔΕΡΕΣ
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μπάμιες φρέσκες ή κατεψυγμένες
2 κρεμμύδια σε φέτες
3-4 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
250 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη
150 γρ. χυμό ντομάτας
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο και τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε τη ντομάτα ψιλοκομμένη, το χυμό ντομάτας και λίγο νερό και βράζουμε τη σάλτσα για 6-7 λεπτά.
Ρίχνουμε τις μπάμιες πάνω από τη σάλτσα, αλατοπίπερο, μαϊντανό και λίγο νερό ακόμη και σιγοβράζουμε το φαγητό χωρίς να ανακατέψουμε, αλλά ανακινώντας μόνο την κατσαρόλα. Όταν είναι έτοιμες οι μπάμιες ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρουμε

ΑΛΜΥΡΟΙ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΕ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΧΟΙΡΙΝΗ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ
ΥΛΙΚΑ
100 γρ. Μπριζόλα χοιρινή καπνιστή Black Line
100 γρ. φέτα τριμμένη
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
330 ml. κρύα μπύρα τύπου ale
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
1 μικρό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
¼ πράσινη πιπεριά
100 γρ. ντομάτα στον τρίφτη
50 γρ. χυμό ντομάτας
Βασιλικός , θυμάρι , ρίγανη
Αλάτι , πιπέρι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μπύρα και το μπέικιν και αφήνουμε το μείγμα για μισή ώρα στο ψυγείο. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την μπριζόλα κομμένη σε μικρά κυβάκια και την φέτα στο χυλό και ανακατεύουμε. Τηγανίζουμε τις αλμυρές μπάλες για 2- 3 λεπτά σε καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν. Τα τοποθετούμε σε μία πιατέλα με απορροφητικό χαρτί πριν τους σερβίρουμε.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Χτυπάμε στο multi το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά. Σε τηγάνι που έχει κάψει με λίγο ελαιόλαδο τα σοτάρουμε. Προσθέτουμε τη ψιλοκομμένη ντομάτα, το χυμό ντομάτας και λίγο νερό. Βάζουμε τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά και βράζουμε μέχρι να δέσει, περίπου 15 λεπτά. Σερβίρουμε τη σάλτσα και από επάνω τους λουκουμάδες.

ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ
ΥΛΙΚΑ
4 μπανάνες ίσιες
16 τρουφάκια γάλακτος
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
60 γρ. κροκάν
20 ml. χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις μπανάνες στα 2 και με έναν αφαιρετή ψίχας αδειάζουμε το κέντρο τους. Περνάμε την μπανάνα με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσει. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και βουτάμε την μπανάνα από το κάτω της μέρος μέχρι τη μέση. Αφήνουμε σε σχάρα να στραγγίξει και πασπαλίζουμε με το κροκάν. Κόβουμε τα τρουφάκια στα 4, τα βάζουμε σε ένα μπολ και στο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να μαλακώσουν(Το θέλουμε παχύρευστο και όχι υγρό). Τα βάζουμε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με σγουρή μύτη και γεμίζουμε το εσωτερικό της μπανάνας. Σερβίρουμε αμέσως.






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV