ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 57" 29/01/2013 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 57" 29/01/2013 17:00
Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΕΣ ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΗ BBQ SAUCE ΚΑΙ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑ
ΥΛΙΚΑ
16 φτερούγες κοτόπουλου (800 γρ.)
Σουσάμι
Για την καραμέλα
6 κουταλιές ζάχαρη
1/2 κουταλάκι νερό
6-7 σταγόνες λεμόνι
500 γρ. γλυκοπατάτα
ΓΙΑ ΤΗΝ BBQ SAUCE
80 γρ. ελαιόλαδο
120 γρ. μέλι
70 γρ. κέτσαπ
½ κούπα φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
½ κούπα πράσσο
15 γρ. (1 κουταλιά σούπας) μίγμα μυρωδικών Μεσογειακή Νοστιμιά
5 γρ. (1 κουταλιά γλυκού) πάπρικα καυτερή
10 γρ. (1 κουταλιά γλυκού) Γουόρτσεστερ σος (worcestershire Heinz)
10 γρ. (1 κουταλιά γλυκού) σόγια σος

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Ανακατεύουμε σε ένα μπλέντερ όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε την sauce στο ψυγείο. Τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνι τις φτερούγες και τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε την καραμέλα. Βάζουμε σε τηγάνι τη ζάχαρη, το νερό και το λεμόνι. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσει το μείγμα και να γίνει αραιή καραμέλα. Την κατεβάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει για να δέσει, προσέχοντας όμως να μην πήξει εντελώς. Πρέπει να παραμείνει ρευστή (πιο αραιή από μέλι). Βουτάμε την κάθε φτερούγα ξεχωριστά στην καραμέλα, ώστε να καλυφθεί ελαφρά, και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Βράζουμε τις γλυκοπατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις κόβουμε κομμάτια με το χέρι. Τις τηγανίζουμε σε λάδι. Σερβίρουμε μαζί με την bbq σος και τις γλυκοπατάτες.

ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΠΙΤΑ ΦΛΩΡΕΝΤΙΝ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΜΠΟΥΤΙ
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΕΠΕΣ
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
2 αυγά
500 ml. φρέσκο γάλα
30 ml. ελαιόλαδο
40 ml. sprite
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
400 γρ. σπανάκι φρέσκο
100 γρ. καπνιστό μπούτι μοσχαρίσιο Black Line
100 γρ. φέτα τριμμένη
½ ματσάκι άνηθο
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
40 γρ. βούτυρο
40 γρ. αλεύρι
200 γρ. γάλα
40 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Ετοιμάζουμε τη ζύμη για τις κρέπες ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ. Σε ένα τηγάνι με διάμετρο όσο η φόρμα μας ετοιμάζουμε τις κρέπες Κάνουμε και μία μεγαλύτερη. Σε μία κατσαρόλα ανακατεύουμε το βούτυρο με το αλεύρι, προσθέτουμε το γάλα και μοσχοκάρυδο για να κάνουμε μία μπεσαμέλ.
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για 1 λεπτό σε χαμηλή φωτιά με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά του. Ρίχνουμε άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Βγάζουμε από τη φωτιά και αφού κρυώσει προσθέτουμε την φέτα και την μπεσαμέλ. Στη φόρμα μας σχηματίζουμε ένα σταυρό με την παρμεζάνα και από επάνω βάζουμε αρχικά το μεγάλο φύλλο της κρέπας για να καλύψει και τα τοιχώματα μέχρι επάνω. προσθέτουμε εναλλάξ κρέπες και μίγμα από το σπανάκι μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Πριν βάλουμε το τελευταίο φύλλο της κρέπας κλείνουμε το μεγάλο προς τα μέσα και σφραγίζουμε με το τελευταίο φύλο. Ψήνουμε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στο αερόθερμο στους 200 C. Όταν βγει αναποδογυρίζουμε για να φανεί ο σταυρός από το τυρί.






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV