ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 55" 25/01/2013 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 55" 25/01/2013 17:00
Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΤΥΠΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ
ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία ας μαγειρέψουμε ρεβίθια 1000 γρ.
2 λουκάνικα τύπου Μυκόνου
200 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
20 ml. χυμό λεμονιού
Αλάτι και πιπέρι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Σε μία κατσαρόλα αφού κάψει προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το λουκάνικο που έχουμε κόψει σε ροδέλες. Προσθέτουμε τα υλικά της συσκευασίας και ανακατεύουμε για 3 λεπτά. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού προσθέτουμε το συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας και καλύπτουμε με βραστό νερό. Βράζουμε για περίπου 40 λεπτά.

ΡΕΒΙΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΝΤΙΠ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. μίγμα από έτοιμα ρεβίθια σουρωμένα
3 κλαδάκια άνηθο
3 φύλλα δυόσμο
3/4 κουταλάκι του γλυκού σόδα
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. σουσάμι
Αλάτι , πιπέρι
ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΠ
150 γρ. ξινομυζήθρα
3 πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι
2 κλαδάκια άνηθο
30 ml. Ελαιόλαδο
5 ml. ξύδι
αλάτι, πιπέρι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε. Τα μεταφέρουμε σε μπολ και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι. Ζυμώνουμε, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη, το μείγμα μας πρέπει να είναι σφιχτό για να σταθεί στο τηγάνι. Σχηματίζουμε μπαλάκια και τα περάμε από το σουσάμι. Τηγανίζουμε και τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
Για το ντιπ πολτοποιούμε όλα τα υλικά μαζί σε multi. Σερβίρουμε μαζί με τους ρεβιθοκεφτέδες.

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ
ΥΛΙΚΑ
110 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
60 γρ. βούτυρο μαλακωμένο
60 γρ. ζάχαρη
60 γρ. φυστικοβούτυρο
60 γρ. καστανή ζάχαρη
1 αυγό, χτυπημένο
1 βανίλια
30 ml. Γάλα
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
60 ml. κρέμα γάλακτος
60 γρ. FITNESS® Δημητριακά Πρωινού Σοκολάτα γάλακτος

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Ετοιμάζουμε τη γέμιση ζεσταίνοντας την κρέμα και ανακατεύοντας την με την τριμμένη κουβερτούρα. Προσθέτουμε τα δημητριακά που τα έχουμε θρυμματίσει και παίρνουμε ένα ομοιογενές μίγμα. Το βάζουμε σε μικρές παγοθήκες και αφήνουμε στην κατάψυξη τουλάχιστον για 1 ώρα.
Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το αλάτι και μαγειρική σόδα.
Σε μίξερ χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το φυστικοβούτυρο και την καστανή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό, τη βανίλια και το γάλα. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε μία αντικολλητική φόρμα για κεκάκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο αερόθερμο στους 190 βαθμούς για 8 λεπτά. Μόλις βγεί από το φούρνο πιέζουμε στο κέντρο 1 μπάλα δημητριακών. Αφήνουμε μέσα στο σκεύος να κρυώσουν και σερβίρουμε.
Η συνταγή κάνει 20 μπισκότα






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV