ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 54" 24/01/2013 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 54" 24/01/2013 17:00
Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΛΑΤΙΟΥ
ΥΛΙΚΑ
1 κοτόπουλο
12 κρεμμυδάκια στιφάδου
2 σκελίδες σκόρδο
2 καρότα
300 γρ. πατάτες
1 κύβο κότας
Λίγο φρέσκο θυμάρι
Αλάτι , πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΟΥΣΤΑ
225 γρ. αλεύρι
150 ml. Νερό
40 γρ. χοντρό αλάτι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Σε μία κατσαρόλα που έχει κάψει προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα ολόκληρα. Τα αφαιρούμε και σοτάρουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές αφού πρώτα το έχουμε αλατοπιπερώσει. Τοποθετούμε όλα τα υλικά στη γάστρα και προσθέτουμε 150 ml. ζωμό κότας. Προσθέτουμε και τις πατάτες κομμένες. Για τη κρούστα ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ. Αλείφουμε με νερό το χείλος της γάστρας και ανοίγουμε ένα φύλλο όσο η διάμετρος της. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο αερόθερμο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 30 λεπτά.

ΠΙΤΣΑ ΠΡΕΤΖΕΛ - ΚΟΥΛΟΥΡΙ
ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία PILLSBURY λεπτή ζύμη για πίτσα
100 γρ. ζαμπόν
150 γρ. μοτσαρέλα ξερή τριμμένη
½ πράσινη πιπεριά σε κυβάκια
10 ml. ελαιόλαδο
30 γρ. παρμεζάνα πούδρα
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
30 γρ. κέτσαπ
80 γρ. ντομάτα κον κασέ
ρίγανη , θυμάρι
αλάτι, πιπέρι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα απλά ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
Ανοίγουμε τη ζύμη και την απλώνουμε επάνω στον πάγκο της κουζίνας μας. Με ένα μαχαίρι την κόβουμε κατά μήκος στα 4 περίπου 6 εκ. η κάθε μία. Απλώνουμε μέσα χωρίς να φτάσουμε στις άκρες την σάλτσα, το ζαμπόν, την πιπεριά και το τυρί. Τυλίγουμε για να κλείσουμε το ρολό. Δίνουμε το σχήμα που θέλουμε μέσα στο ταψί και προσέχουμε το σημείο που ενώνετε η ζύμη να είναι από κάτω. Με ένα πινέλο αλείφουμε το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε την παρμεζάνα. Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε στους 220 βαθμούς για περίπου 12 λεπτά.






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV