ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 51" 21/01/2013 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 51" 21/01/2013 17:00
Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΒΟΣΚΟΥ
ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία πουρέ 125 γρ.
500 γρ. κιμά αρνίσιο
2 τομάτες κομμένες σε κύβους
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
100 ml. κρασί λευκό
1 μελιτζάνα ξεφλουδισμένη σε κύβους
Θυμάρι
Αλάτι, πιπέρι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Αρχικά προετοιμάζουμε τον πούρε μας όπως αναγράφετε στην συσκευασία. Σε μία κατσαρόλα αφού κάψει προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά. Στην συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Σβήνουμε προσθέτοντας το κρασί και αφήνοντας το να εξατμιστεί ελαφρός. Συμπληρώνουμε τις τομάτες μαζί με λίγο νερό και το αφήνουμε να πάρει μια βράση μέχρι να εξατμιστούν πλήρως τα υγρά του. Τοποθετούμε το μίγμα τον λαχανικών σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος και από πάνω απλώνουμε τον πουρέ με σακούλα ζαχαροπλαστικής καλύπτοντας όλη την επιφάνεια του. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο grill στους 200 για 15 λεπτά περίπου , ή μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.

ΦΛΟΓΕΡΑ ΤΟΥ ΒΟΣΚΟΥ ΜΕ ΝΤΙΠ ΛΙΑΣΤΗΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
ΥΛΙΚΑ
4 φύλλα κρούστας
100 γρ. χοιρινή ωμοπλάτη
100 γρ. ανθότυρο
30 γρ. ελαιόλαδο
30 γρ. βούτυρο λιωμένο
Αλάτι , πιπέρι
ΝΤΙΠ ΛΙΑΣΤΗΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
100 ml. Ελαιόλαδο
30 ml. Βαλσάμικο
4 Λιαστές Ντομάτες
1 κ.γ. Βασιλικός
Αλάτι, Πιπέρι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ανθότυρο και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τη χοιρινή ωμοπλάτη σε κυβάκια, αλάτι και πιπέρι. Κόβουμε σταυρωτά το φύλλο κρούστας και με το μίγμα γεμίζουμε το φύλλο και τυλίγουμε σε ρολό βουτυρώνοντας τις άκρες. Τα βάζουμε σε ταψί, βουτυρώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο αερόθερμο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Για τη σως λιαστής ντομάτας χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά μαζί και σερβίρουμε.






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV