ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 50" 18/01/2013 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 50" 18/01/2013 17:00
Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ, ΠΑΠΡΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΣΤΙΧΑ
ΥΛΙΚΑ
1 κοτόπουλο
1 κύβο λαχανικών
120 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
1 πατάτα
1 κρεμμύδι
1 γλυκοπατάτα
1 καρότο
1 σέλινο ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 ροδάκινο
20 γρ. πάπρικα γλυκιά
λίγο κόλιανδρο
3 κόκκοι μαστίχας
50 γρ. βούτυρο
100 ml. Λευκό κρασί
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
300 ml. νερό
50 ml. Ελαιόλαδο
30 γρ. μέλι
30 γρ. μουστάρδα
30 ml. χυμό λεμονιού
αλάτι και πιπέρι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Καθαρίζουμε τις πατάτες, το καρότο, τη γλυκοπατάτα, το ροδάκινο, το κρεμμύδι, το μπέικον και τα βάζουμε σε ένα ταψί. Τα πασπαλίζουμε όλα με την πάπρικα και ανακατεύουμε να πάει παντού. Ετοιμάζουμε μία σάλτσα με τα υλικά που έχουμε ανακατεύοντας σε ένα μπολ και ρίχνουμε στο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα και 30 λεπτά στο αερόθερμο.
Πλένουμε το κοτόπουλο, λιώνουμε τον κύβο επάνω στην επιφάνεια κοπής με λίγο ελαιόλαδο και το αλείφουμε στο κοτόπουλο μαζί με με αλάτι, πιπέρι και κόλιανδρο και ρίγανη. Ψήνουμε σε κοτοπουλιέρα στο φούρνο, σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα και 15 λεπτά στο αερόθερμο. Όταν ψηθούν τα λαχανικά παίρνουμε το ζωμό τους και το ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτουμε το κρασί, το πράσο και το σέλινο και βράζουμε για 20 λεπτά. Σουρώνουμε και προσθέτουμε τη μαστίχα τριμμένη. Δένουμε με το κρύο βούτυρο.

ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΕ ΚΑΤΑΙΦΙ ΜΕ ΓΛΥΚΕΙΑ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ
ΥΛΙΚΑ
Για τις γαρίδες
500 γρ. μεσαίες γαρίδες
1/2 συσκευασία φύλλο κανταΐφι
αλάτι, πιπέρι
Για τη μαγιονέζα
1 αυγό
1 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.γ μέλι
1/2 κ.γ. αλάτι και πιπέρι
250 ml. ηλιέλαιο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Για τη μαγιονέζα
Φροντίστε όλα τα υλικά σας να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, διαφορετικά η μαγιονέζα θα κόψει. Τα αβγά θέλουν περίπου μία ώρα έξω από το ψυγείο. Σε κυλινδρικό δοχείο βάλτε πρώτα το αβγό, μετά τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος το λάδι. Τοποθετήστε το ραβδομπλέντερ έτσι ώστε να καλύπτει τον κρόκο και ξεκινήστε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα. Θα δείτε να γίνεται η μαγιονέζα κάτω κάτω. Απλά σηκώστε το μπλέντερ απαλά προς τα επάνω για να ενσωματωθεί και το υπόλοιπο λάδι και όταν θα δείτε όλο το υγρό να έχει γίνει μαγιονέζα σταματήστε. Μεταφέρετε τη μαγιονέζα σε ένα δοχείο που να κλείνει καλά και καταναλώστε την τις επόμενες 2-3 ημέρες.
Για τις γαρίδες
Απλώνουμε το κανταΐφι για να ψηθεί καλά και αλατοπιπερώνουμε. Καρφώνουμε κάθε γαρίδα με ένα ξύλινο καλαμάκι για να φαίνετε όρθια και τυλίγουμε με το κανταΐφι σφιχτά. Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια της γαρίδας εκτός απ' την ουρά. Σε καυτό λάδι τηγανίζουμε τις γαρίδες κρατώντας από το ξύλινο καλαμάκι για 1 λεπτό. Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να στραγγίξουν. Σερβίρουμε με τη γλυκιά μαγιονέζα.






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV