ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 49" 17/01/2013 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 49" 17/01/2013 17:00
Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΣΑΛΑΜΙ ΑΕΡΟΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο λαζάνια
4 μελιτζάνες χωρίς την φλούδα σε κυβάκια
100 γρ. σαλάμι αέρος no.72 ζουλιέν
60 γραμμάρια γκούντα τριμμένο
60 γραμμάρια μοτσαρέλα ξερή τριμμένη
80 γρ. φέτα
100 γρ. τριμμένο ψωμί
1/2 ματσάκι μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κουτί χυμό ντομάτας
100 γρ. λευκό κρασί
1/2 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες σε κατσαρόλα με λάδι.
Σε μία άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το κρασί, τον χυμό τομάτας, τα ντοματάκια, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, το αέρος και ανακατεύουμε. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την φέτα, το ψωμί και τον μαϊντανό και τα ανακατεύουμε καλά. Σε πυρίμαχο σκεύος λαδώνουμε, βάζουμε μία στρώση λαζάνια και καλύπτουμε με το 1/3 της σάλτσας, απλώνουμε τριμμένο τυρί και συνεχίζουμε με λαζάνια. Κάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Τελειώνουμε με μία στρώση σάλτσας, πασπαλίζουμε τρίμματα ψωμιού και το υπόλοιπο τριμμένο τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο αερόθερμο για 30΄ στους 200 βαθμούς. Στη συνέχεια ψήνουμε 10 λεπτά στο γκριλ για να γκρατιναριστεί.

ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
ΥΛΙΚΑ
125 γρ. βούτυρο
100 γρ. FITNESS® Δημητριακά Σοκολάτα γάλακτος
200 γρ. πτι – μπερ
50 γρ. ζάχαρη άχνη
60 γρ. κακάο
2 αυγά
20 ml. μπράντυ
50 ml. Εβαπορέ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο, τα αυγά και τη ζάχαρη στο μίξερ. Προσθέτουμε το γάλα, το κονιάκ και το κακάο. Σε μία φόρμα βάζουμε μεμβράνη και στρώνουμε εναλλάξ την κρέμα σοκολάτας,, τα μπισκότα και τα δημητριακά. Αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 4 ώρες. Όταν βγει διακοσμούμε εξωτερικά με δημητριακά.






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV