ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 48" 16/01/2013 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 48" 16/01/2013 17:00
Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ & ΣΑΛΤΣΑ ESPRESSO ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΥΛΙΚΑ
1 Φιλέτο γαλοπούλας

800 γρ. φασολάκια στρογγυλά
150 ml. χυμό πορτοκαλιού
60 ml. εσπρέσσο
80 γρ. βούτυρο
1 κύβο βοδινού
120 γρ. κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε με λίγο λάδι σε ένα τηγάνι το φιλέτο γαλοπούλας μαζί με τα φασολάκια. Σβήνουμε με το πορτοκάλι και τον εσπρέσσο , προσθέτουμε τον κύβο, αλάτι, πιπέρι, ελάχιστο νερό και το αφήνουμε να βράσει μέχρι η σάλτσα να γλασάρει. Τέλος δένουμε με την κρέμα. Αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντας συνεχώς.

ΑΛΜΥΡΑ MUFFINS ΜΕ ΠΑΡΙΖΑΚΙ
ΥΛΙΚΑ
2 αυγά
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
100 γρ. αλεύρι up
45 γρ. ελαιόλαδο
75 γρ. γραβιέρα τριμμένη
100 γρ. ΠΑΡΙΖΑΚΙ NIKAS JUNIOR
Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά , αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το αλεύρι , το γιαούρτι και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το τυρί και το παριζάκι και ανακατεύουμε ξανά. Λαδώνουμε τις φόρμες για muffins και τις γεμίζετε με το μίγμα κατά τα 2/3. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά μέχρι δηλαδή να φουσκώσουν και να ροδίσει η επιφάνεια τους. Η ποσότητα των υλικών είναι για 12 muffins.






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV