ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 47" 15/01/2013 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 47" 15/01/2013 17:00
Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΡΕΒΙΘΙΟΥ
ΥΛΙΚΑ
400 γρ. ρεβίθια
100 γρ. πλιγούρι
10 γρ. μαγειρική σόδα
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
10 γρ. κύμινο
10 γρ. μπέικιν
Αλάτι , πιπέρι
Για τη σάλτσα
2 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
150 γρ. πασάτα
1 πρέζα ζάχαρη
10 γρ. κύμινο
1 κύβο κοτόπουλο
200 γρ. ρύζι μπασμάτι
3 κλαδάκια μαϊντανό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφήνουμε τα ρεβίθια σε νερό για 12 ώρες με τη σόδα. Το πλιγούρι το μουσκεύουμε με χλιαρό νερό για περίπου 20λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα δύο και τα βάζουμε σε multi μαζί με τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα μπαχαρικά. Στη συνέχεια ζυμώνουμε το μίγμα και πλάθουμε σε μακρόστενα σουτζουκάκια. Αν είναι υγρό προσθέτουμε λίγο αλεύρι. Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα. Σε μία άλλη κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10΄. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα σουτζουκάκια από το τηγάνι κατευθείαν και αφήνουμε για ακόμα 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε το φαγητό με το ρύζι. Γαρνίρουμε με μαϊντανό.

ΚΑΝΑΠΕΔΑΚΙΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ
ΥΛΙΚΑ
2 μελιτζάνες σε χοντρές ροδέλες
Για την σάλτσα
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 ντομάτες σε κυβάκια
20 γρ. πελτέ
100 γρ. σαλάμι αέρος τύπου Ουγγαρίας ψιλοκομμένο
Φρέσκια ρίγανη
2 κλωνάρια μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα ταψί στρώνουμε μια λαδόκολλα και βάζουμε τις μελιτζάνες. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 20 λεπτά. Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε όλα τα υλικά της σάλτσας. Αν χρειάζεται προσθέτουμε νερό. Αφήνουμε να βράσει για περίπου 10 λεπτά σε σιγανή φωτιά. Απλώνουμε επάνω από κάθε μελιτζάνα μία κουταλιά από το μίγμα της σάλτσας και ψιλοκομμένο μαϊντανό.






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV