ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 46" 14/01/2013 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 46" 14/01/2013 17:00
Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΠΙΤΣΑ-ΛΑΚΙ
ΥΛΙΚΑ
400 γρ. Αφράτη ζύμη για πίτσα Pillsbury ®
½ στήθος κοτόπουλο
60 γρ. (4 φέτες) μπέικον
¼ πράσινη πιπεριά
50 γρ. μαγιονέζα
2 φύλλα μαρουλιού ψιλοκομμένα
150 γρ. χοιρινό λαιμό
50 γρ. γιαούρτι
1 κλωναράκι άνηθο
1 κρεμμύδι
1 ντομάτα
500 γρ. πατάτες σε ροδέλες τηγανισμένες
ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε τη ζύμη και την απλώνουμε σε ένα ταψί. Την κόβουμε στα 4 σταυρωτά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210 βαθμούς για 8 λεπτά. Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι μαζί με το μπέικον και την πιπεριά. Ψιλοκόβουμε το χοιρινό λαιμό και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι μαζί με τα κρεμμύδια. Όταν βγει η ζύμη περιμένουμε να κρυώσει και κόβουμε κάθε κομμάτι στη μέση. Δημιουργούμε με το κάθε κομμάτι μία τσέπη και γεμίζουμε την μία με κοτόπουλο, μπέικον, μαρούλι, πιπεριά, μαγιονέζα και την άλλη με χοιρινό λαιμό, γιαούρτι, ντομάτα, κρεμμύδι και άνηθο. Σερβίρουμε σε πιάτο και γαρνίρουμε με ντομάτα, κρεμμύδι και πατάτες.

ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΣΕ 3 ΛΕΠΤΑ
ΥΛΙΚΑ
8 μελομακάρονα τριμμένα
100 γρ. FITNESS® Δημητριακά Κλασσική γεύση
λίγη κανέλλα
500 ml Γάλα φρέσκο
3 κ. σ. Ζάχαρη άχνη
Σακούλες τροφίμων
2-3 κ.σ. Αλάτι
Μπόλικο πάγο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το γάλα μαζί και την ζάχαρη σε ένα σακουλάκι , ανακατεύουμε το μίγμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το κλείνουμε καλά με ένα λαστιχάκι σφιχτά ή το δένουμε κόμπο. Έπειτα παίρνουμε ένα μεγαλύτερο σακουλάκι και του βάζουμε πάγο, δύο κουταλιές αλάτι και το πρώτο σακουλάκι με το μίγμα του γάλακτος. Βάζουμε λίγο πάγο ακόμα και κλείνουμε και το δεύτερο σακουλάκι. Κουνάμε το σακουλάκι για 3 λεπτά και το ανοίγουμε μόλις δούμε και έχει πήξει το μίγμα και έχει γίνει παγωτό(αν δεν έχει πήξει αρκετά κουνάμε λίγο ακόμα)! Προσθέτουμε τα μελομακάρονα, τα δημητριακά και την κανέλλα. Σερβίρουμε σε μπολ!






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV