ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 45" 11/01/2013 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 45" 11/01/2013 17:00
Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
ΥΛΙΚΑ
1 ολόκληρο στήθος κοτόπουλο βρασμένο
500 γρ. πένες
1 λίτρο γάλα
500 γρ. νερό
100 γρ. Γραβιέρα τριμμένη
100 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
150 γρ. Μπέικον
4 αυγά
Μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι
20 γρ. βούτυρο
φρυγανιά τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα ταψί απλώνετε το βούτυρο, προσέχοντας να καλύψει όλη την επιφάνεια του σκεύους και από επάνω ρίχνετε την γαλέτα. Ρίχνετε τα ζυμαρικά όπως είναι από το πακέτο ωμά από πάνω. Κόβετε το κοτόπουλο σε κυβάκια και ψιλοκόβετε το μπέικον. Τα απλώνετε στο ταψί. Ανακατεύετε το γάλα με το νερό τα αυγά και λίγο μοσχοκάρυδο, και τα αδειάζετε στο πυρέξ έτσι ώστε να απλωθούν παντού. Ρίχνετε λίγο αλάτι και πιπέρι και πασπαλίζετε με τα τυριά. Το αφήνετε να ψηθεί για μία ώρα σε προθερμασμένο φούρνου στο αέρα στους 180 με 200 C.

ΠΙΤΑ ΚΑΛΑΣΟΥΝΑ ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΥ
ΥΛΙΚΑ
Για το φύλλο
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξερή μαγιά
250 ml. νερό χλιαρό
110 ml. Ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. αλάτι
Για την γέμιση
250 γρ. φέτα
150 γρ. μυζήθρα μαλακιά
3 κρεμμύδια (κομμένα σε φέτες)
2 αβγά
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια βαθιά λεκάνη βάζετε το αλεύρι και ανακατεύετε με τη μαγιά. Κάνετε στο κέντρο μια λακκούβα και ρίχνετε τα υγρά. Ανακατεύετε με τη σπάτουλα, προσθέτετε το αλάτι και έπειτα ζυμώνετε για λίγο μέχρι να αποκτήσετε μια ελαστική ζύμη. Τη χωρίζετε στα δύο και την αφήνετε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Ανακατεύετε το κρεμμύδι με την φέτα, τη μυζήθρα, τα αβγά και ρίχνετε και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανοίγετε την κάθε μπάλα ζύμης με τον πλάστη σε φύλλο λίγο μεγαλύτερο από το ταψί σας. Αλείφετε το ταψί με ελαιόλαδο και απλώνετε το ένα φύλλο στο ταψί και στρώνετε ομοιόμορφα τη γέμιση. Γυρίζετε τις άκρες του φύλλου να αγκαλιάσουν τη γέμιση και απλώνετε και το δεύτερο φύλλο από πάνω. Λαδώνετε καλά την επιφάνεια με ελαιόλαδο και τη χαράσσετε με ένα μαχαίρι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στο αερόθερμο στους 200ο C για 1 ώρα.






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV