ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 43" 09/01/2013 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 43" 09/01/2013 17:00
Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΑΡΑΚΑΣ ΛΑΔΕΡΟΣ
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. αρακάς κατεψυγμένος
300 γρ. τομάτες τριμμένες
20 γρ. πελτέ
2 πατάτες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο σε ροδέλες
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
100 γρ. ελαιόλαδο
10 γρ. ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα αφού κάψει προσθέτουμε λάδι και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι χωρίς να πάρει χρώμα, προσθέτουμε τα καρότα, τις πατάτες και τέλος τον αρακά. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε την τομάτα τον πελτέ, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο. Συμπληρώνουμε νερό ίσα που να σκεπάζει τα υλικά. Βράζουμε για περίπου 30 λεπτά. Τότε προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον άνηθο. Βράζουμε για 10΄ επιπλέον, να μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του.

ΠΟΥΡΕ ΑΡΑΚΑ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΗ ΠΑΝΣΕΤΑ
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. αρακά
50 γρ. κρύο βούτυρο
30 ml. Χυμό λεμονιού
50 ml. Κρέμα γάλακτος
700 γρ. χοιρινή πανσέτα χωρίς κόκκαλο
3 σκελίδες σκόρδο
Ρίγανη φρέσκια
ελαιόλαδο
Αλάτι , πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλείφουμε την πανσέτα με ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι και ρίγανη φυτεύοντας μερικές σκελίδες σκόρδο. Ψήνουμε με αλουμινόχαρτο σε προθερμασμένο φούρνου στο αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα. Στα τελευταία 10 λεπτά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο για α πάρει χρώμα η πανσέτα και αλλάζουμε το φούρνο σε γκριλ. Για τον πουρέ
Βράζουμε τον αρακά σε αλατισμένο νερό. Στραγγίζουμε και ανακατεύουμε όλα τα υλικά με ραβδομπλέντερ.

ΦΡΟΥΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙΚΙ ΔΟΜΟΚΟΥ
ΥΛΙΚΑ
1 μήλο σε κυβάκια
1 μπανάνα σε ροδέλες
1 μανταρίνι
1 ρόδι
1 αχλάδι σε κυβάκια
1 πορτοκάλι(το χυμό του)
1 κόκκινο γκρέιπφρουτ(το χυμό του)
30 ml. amaretto
100 γρ. κατίκι
50 γρ. μέλι
5 φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε το κατίκι με το μέλι και το δυόσμο και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα φρούτα μαζί με τους χυμούς και το ποτό. Αφήνουμε τουλάχιστον για 1 ώρα. Σερβίρουμε τα φρούτα και από επάνω το μίγμα από το κατίκι.






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV