ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 42" 08/01/2013 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 42" 08/01/2013 17:00
Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΡΟΛΟ ΚΙΜΑ ΜΕ ΑΥΓΟ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΧΟΡΤΑ ΕΠΟΧΗΣ ΜΕ ΕΛΑΤΗΡΙΟ ΠΑΤΑΤΑΣ
ΥΛΙΚΑ
800 γρ. χοιρινό κιμά
120 γρ. μπέικον
4 αυγά βρασμένα
250 γρ. χόρτα εποχής βρασμένα
500 γρ. πατάτες
Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ Απλώνουμε τον κιμά επάνω σε ένα αλουμινόχαρτο σε παραλληλόγραμμο σχήμα αφού πρώτα το έχουμε λαδώσει. Αλατοπιπερώνουμε τον κιμά και απλώνουμε τις φέτες του μπέικον κάθετα. Προσθέτουμε τα χόρτα σε όλη την επιφάνια που υπάρχει το μπέικον και από επάνω βάζουμε τα αυγά. Τυλίγουμε σε ρολό με την βοήθεια του αλουμινόχαρτου και τοποθετούμε σε ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνου στο αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά. Περνάμε την πατάτα σε ξύλινο καλαμάκι και με ένα μαχαίρι κάνουμε συνεχές κυκλικό κόψιμο από επάνω μέχρι κάτω σαν σπιράλ. Την απλώνουμε στο ξύλινο καλαμάκι και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΕ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
330 ml. κρύα μπύρα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
100 γρ. δημητριακά με μέλι CHEERIOS
100 γρ. μέλι
κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, τη μπύρα και το μπέικιν και αφήνετε το μείγμα για μισή ώρα στο ψυγείο. Στη συνέχεια, προσθέτετε τa δημητριακά με μέλι και ανακατεύετε. Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες για 2- 3 λεπτά σε καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν. Τους τοποθετείτε σε μία πιατέλα με απορροφητικό χαρτί πριν τους σερβίρετε. Σερβίρουμε σε πιατέλα και τους περιχύουμε με μέλι και κανέλα.






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV