ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 41" 07/01/2013 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 41" 07/01/2013 17:00
Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΠΕΝΕΣ ΜΕ 4 ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΠΡΙΚΑ
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. πένες
250 γρ. ΑDORO PER PASTA
50 γρ. blue cheese
50 γρ. γκούντα τριμμένο
50 γρ. ένταμ τριμμένο
50 γρ. ρεγγάτο τριμμένο
4 – 5 τοματίνια
Αλάτι , πιπέρι , πάπρικα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε τηγάνι βάζουμε την κρέμα και τα τυριά. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά κατευθείαν από την κατσαρόλα και παίρνουμε και λίγο από το νερό που βράσανε. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας. Σερβίρουμε με τοματίνια κομμένα στα 4 και γλυκιά πάπρικα.

ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΑ ΜΕ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΦΡΕΣΚΙΑ ΞΙΝΟΜΥΖΗΘΡΑ
ΥΛΙΚΑ
1 καρβελάκι στρογγυλό χωριάτικο ψωμί 500 γρ.
8 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
100 γρ. κολοκύθι σε ταλιατέλες (μακρόστενες φέτες)
100 γρ. φρέσκια ξινομυζήθρα
100 γρ. τριμμένη ντομάτα
15 γρ. μίγμα μυρωδικών Μεσογειακή Νοστιμιά
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τη ντομάτα με το μίγμα μυρωδικών και λίγο νερό σε ένα κατσαρολάκι να βράσει μέχρι να δέσει, περίπου 10 λεπτά. Κόβουμε το ψωμί σε μακρόστενες φέτες και το βάζουμε στο γκριλ να πάρει χρώμα. Αφού βγεί κόβουμε το σκόρδο και αλείφουμε τις φέτες. Απλώνουμε από επάνω την σάλτσα, προσθέτουμε τις ταλιατέλες κολοκυθιού, τη γαλοπούλα και τρίβουμε με τα χέρια μας τη ξινομυζήθρα. Προσθέτουμε λίγο ρίγανη και βάζουμε στο γκριλ για ακόμα 5 λεπτά.






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV