ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 40" 04/01/2013 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 40" 04/01/2013 17:00
Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

Ratatouille
ΥΛΙΚΑ
3 κολοκύθια κομμένα σε ροδέλα
3 μελιτζάνες φλάσκες κομμένα σε ροδέλα
3 πατάτες κομμένα σε ροδέλα
3 ντομάτες κομμένα σε ροδέλα
ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε σε ταψί τα λαχανικά μας στρώνοντας το ένα ελαφρώς επάνω στο άλλο εξαλλάσσοντας μεταξύ τους. Στο τελείωμα κάθε στρώσης ρίχνουμε τα μπαχαρικά, το μυρωδικό μας και λίγο ελαιόλαδο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να γεμίσει το ταψί. Τέλος συμπληρώνουμε λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Τα πρώτα 45 λεπτά το έχουμε σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο και τα τελευταία 15 το αφαιρούμε.

ΠΑΤΑΤΟΚΡΟΚΕΤΕΣ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΟΥΙΣΚΙ
ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία πουρέ Maggi
120 γρ. μπέικον σε κυβάκια
2 αυγά
100 γρ. αλεύρι
100 γρ. γαλέτα
Για τη σάλτσα JACK DANIEL’S
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε μισοφέγγαρα
25 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
25 γρ. μαύρη ζάχαρη
30 ml. JACK DANIEL’S
25 γρ. BBQ sauce

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε τον πουρέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας αλλά με λιγότερο γάλα. Σοτάρουμε το μπέικον και το αφήνουμε να κρυώσει. Ανακατεύουμε τα 2 υλικά μαζί και παίρνουμε ένα μίγμα. Κόβουμε μπαλάκια από τον πουρέ και τα περνάμε πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από τη γαλέτα. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι ώσπου να γίνουν χρυσαφένιοι.
Για τη σάλτσα JACK DANIEL’S
Σοτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο και μόλις ξανθύνει προσθέτουμε τις ζάχαρες. Αφήνουμε μερικά δευτερόλεπτα και σβήνουμε με JACK DANIEL’S. Αποσύρουμε από τη φωτιά και συμπληρώνουμε την BBQ sauce.






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV