ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 38" 02/01/2013 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 38" 02/01/2013 17:00
Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ
ΥΛΙΚΑ
Για το κρέας
700 γρ. μοσχαρίσιο κρέας
2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
50 ml. κρασί κόκκινο
1 φύλλο δάφνη
3-4 κόκκοι μπαχάρι
1 μπαστουνάκι κανέλα
200 γρ. ντομάτα τριμμένη
50 γρ. πελτέ ντομάτας
50 ml. ελαιόλαδο
20 γρ. μίγμα μυρωδικών nestle για κοκκινιστό
Για τον πουρέ μελιτζάνας
3 μελιτζάνες φλάσκες
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. αλεύρι
500 γρ. φρέσκο γάλα
½ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κρέας σε μεσαία κομμάτια. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας γύρω γύρω. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τον πελτέ, τη δάφνη, το μπαχάρι, την κανέλα, την ντομάτα και το μίγμα μυρωδικών. Συμπληρώνουμε με ζεστό νερό και σιγοβράζουμε το κρέας για περίπου 1 ώρα και 30΄ ώσπου να μαλακώσει καλά και να δέσει η σάλτσα του.
Για τον πουρέ μελιτζάνας: Πλένουμε και σκουπίζουμε τις μελιτζάνες. Τις ψήνουμε σε δυνατό φούρνο στους 250°C για 25΄-30΄ μέχρι να μαλακώσουν και να μαυρίσει η φλούδα τους. Αφού κρυώσουν λίγο χαράζουμε και με κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα τους σε μπολ. Τη λιώνουμε με πιρούνι. Κάνουμε μία μπεσαμέλ με τα υλικά που έχουμε και προσθέτουμε τον πουρέ μελιτζάνας. Ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε σε πιάτο, πουρέ μελιτζάνας και πάνω βάζουμε το κρέας με τη δεμένη σάλτσα του.

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΚΑΙ BACON
ΥΛΙΚΑ
1 μαρούλι
Γαλοπούλα ή κοτόπουλο που μας έχει μείνει
100 γρ. κρουτόν
100 γρ. Bacon ψιλοκομμένο και σοταρισμένο
1 ντομάτα
Για τη μαγιονέζα
1 αυγό
1 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.γ μέλι
1/2 κ.γ. αλάτι και πιπέρι
250 ml. ηλιέλαιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη μαγιονέζα
Φροντίστε όλα τα υλικά σας να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, διαφορετικά η μαγιονέζα θα κόψει. Τα αβγά θέλουν περίπου μία ώρα έξω από το ψυγείο. Σε κυλινδρικό δοχείο βάλτε πρώτα το αβγό, μετά τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος το λάδι. Τοποθετήστε το ραβδομπλέντερ έτσι ώστε να καλύπτει τον κρόκο και ξεκινήστε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα. Θα δείτε να γίνεται η μαγιονέζα κάτω κάτω. Απλά σηκώστε το μπλέντερ απαλά προς τα επάνω για να ενσωματωθεί και το υπόλοιπο λάδι και όταν θα δείτε όλο το υγρό να έχει γίνει μαγιονέζα σταματήστε. Μεταφέρετε τη μαγιονέζα σε ένα δοχείο που να κλείνει καλά και καταναλώστε την τις επόμενες 2-3 ημέρες.
Ανακατέψτε τη μαγιονέζα με όλα τα υλικά και σερβίρετε.






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV