ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 37" 01/01/2013 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 37" 01/01/2013 17:00
Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΞΑΝΘΙΑ ΜΑΛΛΙΑΡΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ
ΥΛΙΚΑ
80 γρ. κασέρι
80 γρ. ρεγκάτο
80 γρ. γκούντα
125 γρ. γάλα φρέσκο
1 αυγό
70 γρ. κρέμα γάλακτος
60 γρ. βούτυρο Αυστρίας αλατισμένο
1/2 πακέτο φύλλο κανταΐφι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μπρίκι, βουτυρώνουμε καλά το ταψί και απλώνουμε από επάνω το 1/3 του κανταϊφιού. Βουτυρώνουμε ξανά και από επάνω, ανακατεύουμε όλα τα τυριά μαζί και ρίχνουμε το μισό μείγμα των τυριών. Συνεχίζουμε πάλι με το 1/3 του κανταϊφιού, ξαναβουτυρώνουμε και ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί. Τελειώνουμε με το κανταΐφι. Χτυπάμε σε ένα μπολ το γάλα τα αυγά και την κρέμα και περιχύνουμε την τυρόπιτα. Την αφήνουμε να κάτσει για 25-30 λεπτά και ψήνουμε στους 175οC για 55 λεπτά. Όταν βγεί περιμένουμε περίπου 30 λεπτά να δέσουν τα τυριά και σερβίρουμε.

ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ
ΥΛΙΚΑ
2 φύλα κρούστας
2 λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης
1 ξερό κρεμμύδι
40 γρ. μουστάρδα
1 ντομάτα σε κυβάκια χωρίς τα σπόρια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το λουκάνικο πρώτα εγκάρσια και στη συνέχεια στη μέση. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε το φύλο κρούστας σταυρωτά και γεμίζουμε με τα υλικά που έχουμε, αλατοπιπερώνουμε και τυλίγουμε σαν καραμέλα αφήνοντας το πάνω μέρος ανοιχτό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αερόθερμο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα το φύλλο.






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV