ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 35" 28/12/2012 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 35" 28/12/2012 17:00
Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΡΑΒΙΟΛΙΑ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
200 γρ. αλεύρι
2 κρόκους
1 αυγά
1/2 κγ ξύδι
1/2 κγ ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
100 γρ. ανθότυρο
60 γρ. Κατίκι Δομοκού
50 γρ. λιαστή ντομάτα
4 φυλλαράκια δυόσμου
Αλάτι, πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
1 κύβος βοδινού
400 ml. νερό
50 ml. Μαυροδάφνη
1 μπαχάρι
1 κλωνάρι δεντρολίβανο
½ κρεμμύδι κομμένο
30 γρ. αλεύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει λεία η ζύμη, τυλίγουμε με μεμβράνη και αποθηκεύουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Ψιλοκόβουμε τα υλικά μας και τα ανακατεύουμε για να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα. Κόβουμε το ζυμάρι μας με ένα κουπάτ και βάζουμε από μία κουταλιά γέμιση ανάλογα με το μέγεθος. Αλείφουμε γύρω γύρω με λίγο νερό για να βοηθήσει να κολλήσει και κλείνουμε. Το ρίχνουμε σε βραστό νερό για περίπου 2 λεπτά.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Βράζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι σε ένα κατσαρολάκι για περίπου 20 λεπτά. Σουρώνουμε και προθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας για να δέσει.

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ
ΥΛΙΚΑ
750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
6 αυγά
450 γρ. Ζάχαρη
165 γρ. βούτυρο
40 γρ. μπράντυ
30 γρ. Baking powder
Χυμός από 1 πορτοκάλι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Δουλεύουμε σε μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το βούτυρο μαλακωμένο και συνεχίζουμε το χτύπημα για ακόμα 3 λεπτά. Προσθέτουμε το μπράντι το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Σε ένα μπολ βάζουμε το μίγμα των κρόκων και προσθέτουμε την μαρέγκα, αλεύρι και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω. Άζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 30 εκ. Ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στο αερόθερμο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV