ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 34" 27/12/2012 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 34" 27/12/2012 17:00
Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ
ΥΛΙΚΑ
700 γρ. κολοκύθα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κύβο λαχανικών
1 μεγάλο καρότο σε ροδέλες
1 μεγάλη πατάτα σε κυβάκια
150 ml γάλα
100 ml κρέμα γάλακτος
45 ml. ελαιόλαδο
25 γρ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
1 πρέζα φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το τζίντζερ και το μοσχοκάρυδο.
Σοτάρουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κολοκύθα και τα καρότα, ανακατεύουμε και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για ακόμη 2 - 3 λεπτά. Προσθέτουμε το γάλα, τον κύβο, ανακατεύουμε και συμπληρώνουμε χλιαρό νερό μέχρι να σκεπαστούν καλά τα υλικά.
Αφήνουμε τη σούπα να βράσει και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να μη φουσκώσει το γάλα και χυθεί. Βράζουμε για περίπου 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν εντελώς τα υλικά μας. Με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε και προσθέτουμε σιγά σιγά την κρέμα ελέγχοντας την πυκνότητα της. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με κρουτόν.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΟΔΙ
ΥΛΙΚΑ
1 κόκκινο σγουρό μαρούλι
1 πράσινο σγουρό μαρούλι
1 ρόκα
1 μήλο πράσινο σε κύβους
1 ρόδι
30 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
100 γρ. γαλοπούλα σε κυβάκια
Λίγο σπανάκι φρέσκο
50 γρ. παρμεζάνα
20 γρ. σουσάμι
Για τη σως:
50 γρ. λάδι
20 γρ. χυμό πορτοκαλιού
20 γρ. μέλι
20 γρ. γλυκού μουστάρδα
αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβετε τα λαχανικά σας σε χοντρά κομμάτια και προσθέτετε το ρόδι, τα καρύδια, το σουσάμι, το μήλο και την παρμεζάνα. Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε και κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη για να προσθέσει κόκκινο γιορτινό χρώμα στη σαλάτα σας. Ανακατεύουμε τα υλικά για τη σως και περιχύνουμε την σαλάτα.






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV