ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 32" 25/12/2012 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 32" 25/12/2012 17:00
Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
ΥΛΙΚΑ
1 φρέσκο κοτόπουλο
200 γρ. γιαούρτι
200 γρ. πατάτα σε κυβάκια βρασμένη 3 λεπτά
100 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
1 ξερό κρεμμύδι
1 φρ. Κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
½ ματσάκι άνηθο
20 ml. χυμό λεμόνι
Πάπρικα
Αλάτι, πιπέρι
200 γρ. ρύζι μπασμάτι
25 γρ. νοστιμιά Nestle

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα τηγάνι αφού κάψει ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι, το μπέικον, τις πατάτες, το φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με τον άνηθο και το γιαούρτι και το μίγμα του τηγανιού. Γεμίζουμε με ένα κουτάλι το κοτόπουλο και ράβουμε καλά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο αερόθερμο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά. Βράζουμε το ρύζι με τη νοστιμιά και σερβίρουμε με το κοτόπουλο.

ΡΟΛΛΑΚΙΑ ΑΓΓΟΥΡΙΟΥ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
ΥΛΙΚΑ
150 γρ. γιαούρτι
30 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
30 γρ. ελιές ροδέλα ψιλοκομμένο
1 ψητή πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
10 γρ. ρίγανη
10 γρ. χυμό λεμονιού
αλάτι , πιπέρι
2 αγγούρια, κομμένα σε λεπτές φέτες κατά μήκος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τις λιαστές ντομάτες, τις ελιές, τη ρίγανη, την πιπεριά Φλωρίνης, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι. Γεμίζουμε τις φέτες του αγγουριού με μία κουταλιά από το μίγμα του γιαουρτιού, τυλίγουμε σε ρολό και στερεώνουμε με μια οδοντογλυφίδα.






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV