ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 29" 20/12/2012 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 29" 20/12/2012 17:00
Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΠΙΤΟΥΛΕΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. κιμά
2 κρεμμύδια τριμμένα
3 φέτες ψωμί μόνο τη ψίχα
1 κουταλιά της σούπας μεσογειακή νοστιμιά
κύμινο
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
1 κονκασέ ή 2-3 μεγάλες ντομάτες τριμμένες
1 κ.σ. πελτέ
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΤΕΣ
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. γιαούρτι
15 γρ. μαγειρική σόδα
αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ Βάζουμε όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια σε μπολ και τα ζυμώνουμε. Πλάθουμε σουτζουκάκια και τα αφήνουμε να σταθούν μέχρι να ετοιμάσουμε τη σάλτσα μας. Βάζουμε σε κατσαρολάκι όλα τα υλικά της σάλτσας και βράζουμε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά της και να μελώσει. Βάζουμε σε τηγάνι το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Σε μέτρια φωτιά τηγανίζουμε τα σουτζουκάκια μας γυρνώντας τα από όλες τις μεριές να ψηθούν ομοιόμορφα. Βγάζουμε από το τηγάνι τα σουτζουκάκια, τα βάζουμε σε ένα ταψί μαζί με τη σάλτσα κι ανακατεύουμε απαλά να πάει παντού. Ψήνουμε σε φούρνο στο αερόθερμο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
Για τα πιτάκια: ζυμώνουμε όλα τα υλικά μεταξύ τους και τα ανοίγουμε με ένα πλάστη. Σε τηγανάκι που έχουμε ζεστάνει ψήνουμε και από τις 2 πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα. Σερβίρουμε σε πιάτο μαζί με λίγο γιαούρτι. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.

ΨΩΜΙ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ
ΥΛΙΚΑ
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. γιαούρτι
80 γρ. γαλοπούλα καπνιστή ψιλοκομμένη
50 γρ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι
15 γρ. μαγειρική σόδα
30 γρ. καρύδια
Δεντρολίβανο
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε ελαφρώς το κρεμμύδι με το σκόρδο να γίνουν διάφανα και τα αφήνουμε στη άκρη να κρυώσουν. Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ με το εξάρτημα για ζύμες και ζυμώνουμε ώσπου να πάρουμε ένα εύπλαστο ζυμάρι. Πλάθουμε σε καρβελάκι και ψήνουμε σε φούρνο αερόθερμο για περίπου 45 λεπτά στους 180 βαθμούς. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε.






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV