ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 27" 18/11/2012 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 27" 18/12/2012 17:00
Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. σπαγγέτι Νο 6
150 γρ. λουκάνικα κοκτέιλ πάρτυ
1 πράσινη πιπεριά
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
100 γρ. ντομάτα τριμμένη
100 γρ. πασάτα
Θυμάρι, ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα μισά λουκανικάκια στα 3 σε ροδέλες. Περνάμε από μέσα από την κάθε ροδέλα ένα μακαρόνι. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Χαράζουμε τα υπόλοιπα λουκάνικα στις 2 άκρες τους σε σταυρό. Σε μία κατσαρόλα αφού έχει κάψει προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μίγμα από το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά που έχουμε χτυπήσει σε μούλτι. Προσθέτουμε τη ντομάτα, την πασάτα και τον πελτέ. Συμπληρώνουμε με λίγο νερό. Ρίχνουμε τα λουκάνικα και τα μπαχαρικά. Αφού δέσει η σάλτσα μας προσθέτουμε τα μακαρόνια κατευθείαν από την κατσαρόλα και αφήνουμε για να πάρει ακόμα μία βράση. Σερβίρουμε αμέσως.

ΣΠΙΤΙΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΓΚΟΦΡΕΤΑ
ΥΛΙΚΑ
90 γρ. Honey CHEERIOS® Δημητριακά Πρωινού για παιδιά
80 γρ. λευκή σοκολάτα
Για την γέμιση
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
200 ml κρέμα γάλακτος
ΛΙΓΟ ΚΟΝΙΑΚ
15 γρ. ινδοκάρυδο
15 γρ. φιστίκι αιγίνης πούδρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θρυμματίζουμε τα Δημητριακά σε σκόνη και τα ενώνουμε με τη σοκολάτα που έχουμε λιώσει. Στρώνουμε το μίγμα ανάμεσα από αντικολλητικό χαρτί κουζίνας και το ανοίγουμε με ένα πλάστη, το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει περίπου 30 λεπτά.
Ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε μέσα τη τριμμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά και λιώνει η σοκολάτα. Την βάζουμε σε ένα χαμηλό φορμάκι και στο ψυγείο για 3 ώρες. Συνθέτουμε την γκοφρέτα ως εξής: κόβουμε την βάση σε ορθογώνιο κομμάτι/ κόβουμε την γέμιση σε ορθογώνιο κομμάτι και λίγο μικρότερο. Τη περνάμε από τις εξωτερικές πλευρές στο μίγμα της καρύδας ή του φιστικιού. Βάζουμε τη γέμιση και πάνω κάτω κολλάμε τα κομμάτια της βάσης.






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV