ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 26" 17/12/2012 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 26" 17/12/2012 17:00
Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΓΕΜΙΣΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ, ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΦΕΤΑ
ΥΛΙΚΑ
1 φρέσκο κοτόπουλο
200 γρ. μελιτζάνα σε κυβάκια
93,3 γρ. ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ σε ροδέλες
100 γρ. φέτα σε κυβάκια
250 γρ. ντομάτες σε κυβάκια
25 γρ. πελτέ
1 κλαδάκι δεντρολίβανο
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
150 γρ. ρύζι μπασμάτι
5 γρ. κάρδαμο
Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα αφού κάψει σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε το λουκάνικο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε τη ντομάτα, τη μελιτζάνα, τον πελτέ, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να πάρει μία βράση αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε τη φέτα. Γεμίζουμε το κοτόπουλο και ράβουμε με βελόνα και κλωστή. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 30 λεπτά. Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι όπου το έχουμε βράσει με κάρδαμο.

ΑΤΟΜΙΚΑ ΚΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ
ΥΛΙΚΑ
70 γρ. αλεύρι απ
40 γρ. μαύρη ζάχαρη
20 γρ. ζάχαρη άχνη
1 αυγό
50 ml φρέσκο γάλα
1 βανίλια
40 γρ. πραλίνα σοκολάτας
50 γρ. δημητριακά FITNESS σοκολάτα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύετε την μαύρη ζάχαρη με τα αυγά με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής, στην συνέχεια προσθέτετε το αλεύρι σιγά-σιγά και ανακατεύετε καλά. Περιχύνετε το γάλα και την σπιτική πραλίνα σοκολάτας και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει ένας σφιχτός χυλός.
Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε απαλά. Τοποθετείτε το μίγμα σε μικρά αντικολλητικά φορμάκια και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 15 λεπτά.






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV