ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 24" 13/12/2012 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 24" 13/12/2012 17:00
Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ
ΥΛΙΚΑ
30 γρ. βούτυρο
2 κρεμμύδια σε κυβάκια
2 καρότα σε ροδέλες
3 κλωνάρια σέλινο σε ροδέλες
150 γρ. πιπεριά Φλωρίνης σε κυβάκια
200 γρ. φρέσκο σπανάκι ψιλοκομμένο
1.5 λίτρο νερό
1 συσκευασία κοτόσουπα αυγολέμονο
250 γρ. κοτόπουλο στήθος βρασμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα, το σέλινο και σοτάρουμε για 5 λεπτά. Ρίχνουμε την πιπεριά και το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτουμε το νερό, το περιεχόμενο της συσκευασίας της σούπας και το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά.

ΤΑΜΠΟΥΛΕ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ
ΥΛΙΚΑ
2 ματσάκια φριζέ μαϊντανό ψιλοκομμένο
5 φύλλα φρέσκο δυόσμο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 αγγούρι με την φλούδα πλυμένο κομμένο σε κυβάκια
4 ντομάτες σε κυβάκια χωρίς σπόρια
80 γρ. ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟΣΤ VIVEUR ψιλοκομμένη
50 γρ. χυμό λεμονιού
60 γρ. ελαιόλαδο
200 γρ. πλιγούρι μουλιασμένο
Αλάτι , πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το πλιγούρι σε μπολ και το σκεπάζουμε με χλιαρό νερό ίσα που να το καλύπτει. Αφήνουμε το πλιγούρι να μείνει και να ρουφήξει το υγρό για περίπου 25 λεπτά. Σε ένα μπολ προσθέτουμε την ντομάτα, το αγγούρι, το μαϊντανό, το δυόσμο, το ξερό κρεμμύδι, την γαλοπούλα και το μουσκεμένο πλιγούρι. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το λεμόνι. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε το ταμπουλέ να μαριναριστεί και να παγώσει στο ψυγείο για λίγη ώρα. Πριν σερβίρουμε ανακατεύουμε για άλλη μια φορά καλά.






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV