ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ - "ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 23" 12/12/2012 17:00


Μαγειρεύω Οικονομικά - "Επεισόδιο 23" 12/12/2012 17:00
Κατάλληλο για όλους "Μαγειρεύω οικονομικά" ... ένα γαστρονομικό ταξίδι με οδηγό την ποιότητα των προϊόντων της ελληνικής φύσης και ένα εισιτήριο μόλις 50 ευρώ, με τον σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη! Η νέα καθημερινή εκπομπή, που θα προβάλλεται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ! Βασικός στόχος της εκπομπής είναι ν΄ αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο μαγειρεύει κάποιος παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ!

AMERICAN SOFT COOKIES
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. Αλεύρι σκληρό
125 γρ. Βούτυρο
1 Αυγά
70 γρ. Ζάχαρη λευκή
70 γρ. Ζάχαρη μαύρη
65 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
50 γρ. Σοκολάτα σε σταγόνες επιλογής μας
100 γρ. FITNESS μαύρη σοκολάτα
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα σόδα
1 βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά εκτός από τις σοκολάτες & τα δημητριακά για 2 λεπτά. Αφού χτυπηθούν προσθέτουμε τις σοκολάτες και τα δημητριακά και ανακατεύουμε με ένα κουταλάκι το μίγμα έως ότου ανακατευτούν όλα πολύ καλά. Βάζουμε με το κουτάλι μία ποσότητα στο ταψί μας η οποία είναι στο μέγεθος όσο ένα μεγάλο σοκολατάκι και αφήνουμε περίπου 3 δάχτυλα απόσταση από κάθε πλευρά. Ψήνουμε στο φούρνο στους 170 βαθμούς για 8-10 λεπτά. Αφού ετοιμαστούν τα cookies τα αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά να κρυώσουν και είναι έτοιμα για κατανάλωση.

ΦΑΚΕΣ ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΕ ΚΡΕΜΑ
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. φακές
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 πράσσο το λευκό μέρος
100 γρ. πανσέτα καπνιστή μπέικον ρολό
200 γρ. μανιτάρια
1 καρότο
30 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. σελινόριζα
80 γρ. κρασί Porto
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο
Θυμάρι, δάφνη
Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τις φακές. Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε την πανσέτα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, τη σελινόριζα και τέλος τα μανιτάρια. Ρίχνουμε τις φακές, ανακατεύουμε με το λάδι και σβήνουμε με το Porto. Ελαττώνουμε το Porto κατά τα 2/3 και προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλο. Όταν αρχίσει να βράσει ξαφρίζουμε με μία τρυπητή κουτάλα και προσθέτουμε δάφνη και θυμάρι. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 45 λεπτά και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Αφαιρούμε την δάφνη και το περνάμε όλο με ραβδομπλέντερ για να γίνει βελουτέ. Αν θέλουμε γαρνίρουμε από επάνω με χτυπημένη κρέμα και πάπρικα γλυκιά.

ΓΑΥΡΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. γαύρο
80 γρ. αλάτι χοντρό
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
1 πιπεριά κέρατο
1 καυτερή μικρή πιπεριά
1 σκελίδα σκόρδο
50 γρ. ελαιόλαδο
40 γρ. ξύδι
10 γρ. πάπρικα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε το γαύρο από το κεφάλι και τη ραχοκοκαλιά. Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ με χοντρό αλάτι από επάνω και στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες. Τα βγάζουμε και τινάζουμε να φύγει το αλάτι, τα απλώνουμε ξανά στο μπολ. Χτυπάμε στο μούλτι τα υλικά της μαρινάδας και περιχύουμε από επάνω. Το αφήνουμε στο ψυγείο. Μπορούμε Να το χρησιμοποιήσουμε μετά από 30 λεπτά. Διατηρείτε 1 εβδομάδα.






blog comments powered by Disqus
sary
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV